El municipi de Platja d'Aro està escalfant motors per a la Gran Rua de Carrosses i Comparses del dissabte, una de les desfilades més esperades i espectaculars de la demarcació i que enguany comptarà amb 65 colles vingudes de diverses poblacions gironines.

Concretament, 13 seran de Castell-Platja d'Aro, 21 de Sant Feliu de Guíxols, 5 de Santa Cristina d'Aro i 29 d'altres poblacions com Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d'en Bas, Palamós o la Bisbal, entre d'altres. Totes optaran als més de 8.000 ? en premis.

De fet la població ja va donar la benvinguda al Carnaval el passat 23 de febrer amb les primeres activitats. En total el consistori ha organitzat una vintena d'actes que es duran a terme al municipi fins al proper 2 de març.

La Gran Rua tindrà lloc aquest dissabte, 2 de març, a les 16 h a la plaça de la Sardana amb el seu recorregut habitual per l'avinguda del Cavall Bernat i la de s'Agaró. Tot i així, hi haurà una desfilada d'exhibició a les 11 h del matí per part d'una desena de colles i que en aquest cas no optaran a concurs.

El ball popular es farà al Palau d'Esports i Congressos a partir de les 12 h de la nit amb la música del Conjunt Wasa. Serà durant la mitja part quan es farà el lliurament de Premis de la Gran Rua de Carnaval que obtindran els cinc primers classificats de les cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals. A més, també hi haurà un guardó únic per a la millor Colla Debutant.

Enguany la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la Federació de Colles de Carnaval aposta de nou per un Carnaval popular i familiar -on només quatre activitats són de pagament, i a preus populars. Enguany el cartell promocional és una proposta de l'artista gràfic Nyaki Xarnach, que juga amb una de les imatges més habituals de les xarxes socials fins a donar-li un toc carnavalesc.

Novetats per al Dijous Gras

Les principals novetats del Carnaval es concentren durant el dia d'avui, Dijous Gras, jornada festiva al municipi. I és que després del pregó de Ses Majestats Carnestoltes ,que es farà a les 12 h del migdia, hi haurà el programa de RAC 1 La Segona Hora, que conduirà Quim Morales des de la Sala d'Actes de l'ajuntament. L'altra de les novetats més destacades és la recuperació del tradicional «Ball de la Dona», que ara s'anomena 2.0, al Palau d'Esports i Congressos a les 23 h amb l'actuació del Grup Cayena i l'Orquestra Di-Versiones.

Prèviament, a les 5 del matí, ha tingut lloc la Despertada General per diversos carrers de la població. A les 14 h es farà l'arrossada popular i a les 18 h, la Plantada de Carrosses de Colles Locals a l'avinguda de s'Agaró.

L'endemà de la Gran Rua, és a dir el diumenge, les activitats infantils prendran els carrers amb els jocs gegants de Jugantots (11-14 h), la Rua de Colles Locals a Castell d'Aro (12 h) i animació amb la música de Bufant Fort Street Band (12 h) i l'espectacle El Petit Lilo amb Actua Produccions (17 h).

L'enterrament de la sardina, el dimecres 6 de març a les 19.30h, clourà els actes i les activitats del Carnaval de Platja d'Aro amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular.