Casaments

Les núvies ja no volen ser princeses

Les grans firmes de moda nupcial confirmen en la "Barcelona Bridal Week" el domini de les línies senzilles

13-05-2016Meneame

NOELIA HERMIDA En tancar els ulls i pensar en una núvia, la primera imatge que ve al cap de molts i molts és la d'una dona vestida amb un vestit blanc amb faldilla de gran volum i escot paraula d'honor o cor. Els clàssics ninots que s'han posat a sobre dels pastissos de noces durant dècades i la moda nupcial que s'ha fet durant altres tants anys han servit per seguir alimentant aquesta imatge i convertir-la en un clixé del qual era difícil escapar. Però les dones han dit prou, i moltes d'elles ja no volen ser ni semblar princeses de conte el dia del seu casament.

I sembla que les grans firmes espanyoles i estrangeres les han escoltat per fi. Així, en les seves propostes per al 2017, que es van presentar durant tota aquesta setmana a la passarel·la "Barcelona Bridal Week", les línies rectes s'imposen cara als grans volums (encara que segueix havent), els escots sensuals superen els romàntics i les capes sofisticades vencen als vels tradicionals.

La dona que decideix casar-se al segle XXI, i que escull fer-ho amb un vestit de núvia, busca cada vegada més sentir ella mateixa. Enrere queden, en la majoria dels casos, aquelles noies impressionables que aprofitaven l'ocasió per posar-se el conjunt més cridaner o més cerimoniós per enlluernar i convertir-se en reina de la catifa vermella per un dia. La núvia d'avui vol sentir-afavorida, femenina i sensual, però sobretot reconeixible en un dia tan especial.