Casaments

Un planificador de noces per a un enllaç perfecte

El recurs al 'wedding planner' creix per la falta de temps de moltes parelles per organitzar l'esdeveniment

17-11-2016Meneame

IMMACULADA TAPIA, EFE / MADRID Jennifer Lopez a 'The Wedding Planner', o Kate Hudson i Anne Hatheway a 'Guerra de núvies', però la veritat és que els planificadors de noces, a Espanya, no són uns acabats d'arribar al panorama del més pur cor.

Ser un 'planificador de noces' (wedding planner) és un negoci en alça, el treball en un enllaç de principi a fi. Una alternativa per als nuvis, per moltes raons.

"Les parelles d'avui no tenen temps per a res i volen organitzar alguna cosa especial", a més que moltes parelles es volen "alliberar" de la pressió de la família. Elles, especialment, de les "sogres", explica entre somriures Natalia Fernández, propietària de "Wedding Planners".

Eva Iglesias, directora de Colorín Colorado, planificadora també d'enllaços, apunta que no sempre els nuvis viuen a la mateixa ciutat en què se celebra el casament i "el nostre servei ofereix la tranquil·litat de saber que tot està a punt".

Titulada per l'Associació Americana de Planificadors de Noces, s'ha vist que a Espanya es tendeix més a la tradició, encara que la seva empresa afegeix un "plus de creativitat", fins i tot.

Natalia Fernández explica que excepte en els "pinganillos" (auriculars de comunicació), el seu treball és idèntic al que es presenta a les pel·lícules tot i que reconeix que en "noces molt grans" fan servir 'walkie talkies'.

"Estem des del principi a tots els passos que donen els nuvis" i el seu treball s'estén des de la "paperassa" en el registre, el menú, les localitzacions o el vestit dels nuvis. Assessoren sobre el maquillatge, l'ambientació i fins i tot la lluna de mel.