Casaments

Idees bàsiques per capturar els millors instants d´un casament

El reportatge audiovisual s´imposa davant dels tradicionals àlbums de noces

15-05-2017Meneame
L'empresa Ram a l'aire realitza reportatges fotogràfics
L'empresa Ram a l'aire realitza reportatges fotogràfics. Ram a l'aire.

DDG | GIRONA El món de la imatge ha canviat molt en els últims anys i actualment se segueix reinventant de forma contínua amb l'objectiu d'oferir serveis molt més complets i variats als nuvis que ho desitgin. Lluny queda el reportatge de noces llarguíssim que després es deixava oblidat en un calaix durant anys. Avui dia són cada vegada més els nuvis que aposten per vídeos creatius amb imatges sorprenents, sense oblidar l´àlbum fotogràfic.

Normalment, a l´hora d´escollir un lloc on celebrar la cerimònia i el banquet es té en compte si l´espai compta amb un lloc idoni per realitzar la sessió de fotos dels recents casats. En l´actualitat, es defuig de les imatges més serioses i es busca més creativitat i diversió. Quins són, però, aquells moments que s´han de captar en un casament?

En el primer lloc, per ordre temporal, hi ha els nervis d´abans de la cerimònia. Captar imatges de les dames d´honor saltant sobre el llit i ajudant a la núvia en el pentinat, en el maquillatge i en el vestit, tot jugant amb l´efecte dels miralls és una bona opció. El més essencial és que siguin imatges divertides.

Durant la cerimònia, no poden faltar fotografies de la trobada a l´altar dels nuvis o el primer petó dels recents casats. Es poden combinar amb imatges originals com una fotografia dels anells de compromís de la recent casada amb els de la seva mare i àvia.

Tots els nuvis passen per una sessió de fotos, minuts després de casar-se. Imatges romàntiques que es poden unir amb moments divertits: una foto on els nuvis mostrin una imatge del casament dels seus respectius pares o una foto dels nuvis al centre rodejats dels invitats formant un cor.

Tant l´àlbum fotogràfic com el vídeo es pot compondre amb imatges aèries, fàcils de fer ara amb els drons. D´aquesta forma es pot aconseguir una perspectiva única que donarà un toc original i sorprenent a les imatges del casament.

Vídeos creatius
La innovació passa però, per realitzar vídeos creatius amb imatges sorprenents. Per fer-ho, abans s´ha de fer un guió on es planifiqui allò que es vol capturar, així com per donar-li un toc d´originalitat, tasca que es pot desenvolupar amb ajuda d´un professional en imatge i fotografia.

Un dels elements que s´utilitza més en aquests vídeos és l´entrevista on els nuvis poden explicar com es van conèixer, què els va enamorar, alguna anècdota simpàtica o dedicar-se unes boniques paraules d'amor l'un a l'altre. Una altra gran idea és entrevistar als amics i familiars dels nuvis. És tan fàcil com convidar-los a què, davant de les càmeres, descriguin als nuvis i expliquin anècdotes divertides de les moltes que han compartit amb els nuvis.

Una altra opció és el vídeo-call, on els invitats puguin deixar un divertit missatge. Hi ha empreses que s'encarreguen de muntar un petit espai perquè, un a un, els convidats puguin dedicar un missatge als nuvis explicant anècdotes, desitjant el millor per ells o regalant petons. L'empresa edita les imatges i lliura als nuvis un DVD de les fotos i el vídeo. Si es vol donar un toc festiu a les imatges, es pot fer servir algun attrezzo (perruques, barbes, bar­rets o ulleres).

I per les parelles més atrevides, una bona opció és fer un lipdub. Únicament s´han de seguir tres senzills passos: ajuntar a les persones més properes, pensar en una coreografia, aprendre cada un una part de la cançó i de la coreografia i llest. El vídeo pot començar a casa, mentre els nuvis s´arreglen, i acabar al ball.