Casaments

Moda «bridal» i cinema, un amor de pel·lícula

Les firmes de moda nupcial s´aproximen a referències cinematogràfiques

15-05-2017Meneame
Vestit de Moschino inspirat en Marilyn Monroe
Vestit de Moschino inspirat en Marilyn Monroe. DdG.

DDG | BARCELONA «Fa molt de temps en una galàxia molt, molt llunyana...» el món bridal es deixava seduir pels flaixos d'un sector que no li resultava aliè: el cinema i els seus focus, el glamur, les catifes vermelles, les lluentors i les estrelles... I és que, quina núvia del món no voldria ser la protagonista de la seva pròpia pel·lícula, especialment en el seu gran dia?

Cinema i moda van formar, llavors, un matrimoni molt ben avingut en el que el primer feia somiar amb grans històries d'amor i aventures increïbles mentre que el segon perllongava aquest somni mitjançant vestits de núvia extrets directament de la gran pantalla. I així fins al dia d'avui, en el que els dissenyadors i firmes assumeixen el cel·luloide com una més de les seves variades fonts d'inspiració.

No en va, si tanquem els ulls podem recordar amb nitidesa la innocent sensualitat de Marilyn Monroe, l'estètica galàctica de la mítica saga de George Lucas, la sofisticació icònica d'Audrey Hepburn, el vestit de vellut verd d'Escarlata O'Hara... I ho farem, fins i tot, sense haver vist les pel·lícules. Precisament per la seva presència en l'imaginari col·lectiu, les firmes de moda nupcial s'aproximen any rere any a referències cinematogràfiques per crear col·leccions immortals.

Leia, la princesa eterna
Una senzilla túnica blanca i dos recollits laterals la va llançar directament a l'Olimp de la moda. La Princesa Leia, heroïna en majúscules d'una de les sagues amb més seguidors de tot el món, Star Wars, és referència indiscutible d'estil. Amb la major part dels seus looks en blanc, ha resultat el punt de mira de marques com Carolina Herrera, que en la seva col·lecció tardor-hivern 2013/14 va reinterpretar la seva essència amb destacada femineïtat bridal, o de la francesa Givenchy la primavera del 2013, que de la mà de Ricardo Tisci, va apostar pels acabats futuristes per un «sí, ho vull» allunyat de la tradició.

Hollywood daurat
Davant la forta personalitat d'un personatge únic ens trobem amb l'halo misteriós i sexy del Hollywood daurat, aquell en el que les actrius eren més celebrities i els seus personatges adorats (i imitats) arreu del món. De l'estil glamurós d'Audrey Hepburn molt se n'ha parlat, tant pel vestit negre que Hubert de Givenchy va dissenyar per a ella a Esmorzar amb diamants com pels espectaculars models blancs de silueta New Look de Sabrina. Però el seu look, segurament, més interioritzat en el món bridal clàssic és el que va lluir en My Fair Lady i que va reinterpretar molt encertadament Ralph Lauren en la seva col·lecció primavera – estiu 2008 mostrada a Nova York.

Sempre Marilyn
Quantes vegades hem vist sobre la passarel·la el vestit plisat blanc que va popularitzar Marilyn Monroe en La temptació viu a dalt? I, segurament, moltes més són les ocasions que ha estat escollit per les núvies pels seus casaments més informals. Imitada fins a l'infinit, el disseny també ha servit de referència per les convidades al llarg de tots aquests anys.

Núvies Disney
I per últim, els fotogrames més romàntics i somiadors de l'univers Disney, aquelles pel·lícules que vistes una vegada i una altra fan fantasiar a la núvia amb un vestit de princesa. Escoltant les seves necessitats més imaginatives, el dissenyador nord-americà Alfred Angelo compta amb una col·lecció continua en la qual imagina com seria Blancaneus, la Ventafocs o Elsa de Frozen vestides de núvia, tot i que la princesa de Disney més imitada en l'actualitat sigui, sense dubte, Bella, de la Bella i la Bèstia.

Capes de tul, drapejats, ondulacions i molt volum són l'aposta dels dissenyadors Alta Costura, que redescobreixen al compàs del remake recentment estrenat, l'immortal ball gown groc que va enamorar a les núvies actuals molts anys enrere.