El certamen de referència de les comarques gironines dedicat a tot allò relacionat amb els casaments i també a les cerimònies festives, com batejos, comiats o grans aniversaris, obre les portes avui en la seva edició 26 al Palau Firal de Girona amb 115 expositors i més de 4.000 m2. L'assistència de les últimes edicions ha estat tot un èxit, amb més de 3.000 visitants en l'edició passada.

Els visitants podran veure des d'avui fins diumenge un llarg nombre d'expositors on es mostraran les últimes tendències en els vestits dels nuvis i convidats, els pastissos més originals, els indrets més bonics per celebrar un esdeveniment, les empreses que s'encarreguen del càtering, grups musicals, joieria, agències de viatges, etc. Tot plegat amb l'assessorament directe i personalitzat del personal especialitzat assistent al saló per tal de fer una celebració a mida per tots els visitants.

Enguany el saló incorpora com a principal novetat un espai on s'oferirà un servei d'un despatx d'advocats que vindrà a parlar dels capítols matrimonials. A més, també llançarà una promoció a través de l'app de Fira de Girona en què hi haurà una invitació disponible per accedir al saló qualsevol dels 3 dies de celebració. Els visitants només s'hauran de descarregar l'app i ensenyar la invitació que trobaran a la taquilla des del seu mòbil.

El certamen també aposta per la inclusió del món nupcial a les noves tecnologies en el món digital i les noves tendències del «d o it yourself» i les últimes novetats tant en el tipus de cerimònia (civil o religiosa) com en el servei de restauració (vegà, food trucks, etc.) o els vestits dels nuvis, així com l'espai de la cerimònia.

Les desfilades de moda nupcial són l'activitat estrella del saló. Enguany s'inspiraran en un atelier i en la costura antiga. En total n'hi haurà 3 i es faran sobre una passarel·la on es podran veure les últimes tendències en roba de nuvi i de núvia, vestits de festa, vestits de bany, rams de flors i llenceria, entre d'altres.

Marques tant de dona com d'home desfilaran sobre la catifa juntament amb les últimes novetats en pentinats i maquillatge gràcies a la participació de perruquers i estètiques. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir de les últimes modes en tots els aspectes que fan de cada casament una cerimònia única i irrepetible.

Les firmes expositores que hi participaran seran Corredera Núvies, Odette Sposi, Blonda, Sinovias, Special Novias Palamós, Onix Gran Via, Flors de Vici, Flow Creacions i Sandra Jordà Wedding Center. Pel que fa a la perruqueria i maquillatge, anirà a càrrec de Fortià Perruquers i el Centre de Bellesa Naiara. Quant a les desfilades, tindran lloc demà a les 18h i el diumenge a les 12h i a les 18h, i es faran en el mateix format que la darrera edició, quan es va estrenar una passarel·la arran de terra per commemorar el 25è aniversari del certamen.

Concursos i demostracions

El programa del saló incorpora concursos i demostracions en directe que es concentraran durant el dissabte, com el Concurs Ram a l'Aire, que consisteix a tirar el més lluny possible el ram de flors. A més, es farà una demostració de ball a càrrec de l'Escola Sibiem que es completarà amb un curset de ball. La Planner&Designer Laura Rusiñol explicarà els protocols als casaments segons la cerimònia escollida, i Sandra Jordà, de Wedding Center, farà una xerrada sobre la importància del vestit i d'allò que cal tenir en compte a l'hora d'escollir-lo.

Així mateix el diumenge es farà un taller de preparació de la pell abans d'aplicar el maquillatge a càrrec de Naiara Centre de Bellesa.

Cal recordar que per tercer any consecutiu s'editarà una revista en format digital i en paper que es podrà adquirir al saló.