El món de la rebosteria a poc a poc s´està integrant en el món dels celíacs. A la ciutat de Girona, des de fa uns mesos, ha obert una nova pastisseria artesanal amb productes sense gluten. Es tracta de Watelia, situada a la plaça de les Castanyes (carrer Minali, 10) i impulsada pels germans Hugas.

Croissants, galetes de coco, pastís de formatge o de xocolata, cupcakes o braç de gitano són alguns dels productes sense gluten que es poden trobar a Watelia. I, el més important, tots ells han estat elaborats de forma artesanal a l´obrador situat en el mateix local. Allà hi trobem en Josep Hugas, pastisser de l´Escola d´Hostaleria de Girona.

En els seus anys de formació, va elaborar un estudi sobre un obrador sense gluten. En veure que a la ciutat de Girona no n'hi havia, va decidir crear Watelia juntament amb el seu germà, en Joan Hugas. Ell s´encarrega de la venda, el màrqueting i la pàgina web de Watelia, tot amb l´objectiu d´apropar els productes als gironins.

L´establiment, acreditat per l´Associació de Celíacs de Catalunya, va obrir les portes el el passat 27 de gener. Durant aquests quatre mesos, Watelia s´ha anat adaptant a les necessitats dels seus clients. «També oferim per encàrrec productes per intolerants a la lactosa, als fruits secs i a qualsevol altre producte», destaquen.

Desenes de persones han fet de Watelia la seva pastisseria, ja que els productes que s´hi elaboren són de gran qualitat i la textura i el sabor no són diferents dels que es troben a les pastisseries tradicionals. La diferència és només que els productes que es fan servir no contenen gluten.