Brontobyte Cloud és una empresa que opera des d'Olot i Barcelona que treballa en el camp de la seguretat i les anomenades solucions cloud. Es tracta d'un equip format per professionals que compten amb més de 25 anys d'experiència treballant en el món de la informàtica. Durant aquest temps i sobretot durant els darrers anys s'han sabut adaptar a les necessitats i l'evolució del mercat i actualment són autèntics especialistes en el terreny de la seguretat. Segons expliquen, el seu model de negoci es basa exclusivament a treballar amb partners. «Aquests són els que ens proporcionen la necessària capilaritat per arribar al mercat i el coneixement específic dels seus clients i de solucions concretes per a diversos sectors». En aquest sentit comenten també que aquest coneixement de negoci situa aquestes empreses en la primera línia per al desevolupament de nous projectes. Per això consideren que la seva xarxa de socis també és fonamental a l'hora de detectar oportunitats i desenvolupar solucions conjuntes per als seus clients.

De fet, Brontobyte Cloud selecciona fabricaments que permetin «pilars essencials per a la transformació en un servei per a ells, utilitzant la força del volum proporcionada per ells mateixos. D'aquesta manera sortim tots beneficiats, el que anomenem un win to win».

Josep Guasch és un dels responsables de l'empresa. Ha treballat durant cinc anys donant suport a una gran multinacional com és Pfizer. Segons explica aquí és «on vaig obrir la ment i veure i entendre fórmules de tecnologies més globals i no tan locals, com estava acostumat». En aquest sentit, comenta que va ser «el primer contacte amb el que en diem el cloud, serveis i infraestructures que no estaven in situ però formaven part dels recursos de la planta on estava, que era a Olot».

La seva fórmula de negoci és treballar a través de canals de distribució (partners) i no venen al client final. Segons afirma Guasch, «d'aquesta manera l'expansió pot ser més ràpida, a part que creiem que es la nostra obligació no fer competència a qui són els nostres millors socis i aliats, els nostres partners». I per sobre de tot hi ha una premisa que és irrenunciable de totes totes. «Tenim molt clar que per davant de tot hem de donar un servei tècnic excel·lent. Volem donar un tracte als nostres partners exclusiu i personalitzat, establint un compromís basat en la proximitat i la professionalitat, disposant de l'ajuda del nostre equip humà els 365 dies de l'any». Guasch reafirma el fet que «he estat a l'altra banda, com a tècnic, i el que més valorava quan em feien vendre un servei és que quan tingués un problema hi hagués algú al darrere que em donés l'ajuda necessària». Per fer front a qualsevol demanda proposen serveis 100 per cent fiables que s'adaptin a qualsevol de les necessitats requerides pels clients. «Mirem d'evolucionar segons es mou el mercat, en aquests moments el cloud està en alça però es important moure't i adaptar-te als constants canvis que el sacsegen».

Des de l'empresa s'ha proposat fer les coses fàcils i sobretot facilitar solucions de manera perfilada per a cada client i cada problema. L'objectiu en què creuen és simplificar les propostes i comprendre els requisits que se'ls plantegen d'una manera intel·ligent, ja sigui una solució local o en la computació al núvol. «Brindem la solució més efectiva que s'ajusta a les seves necessitats».