Des de l'entrada en vigor del Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la UE, el maig de 2018, moltes empreses han començat a adonar-se que no estan ni mínimament protegides i que en canvi poden ser molt vulnerables a qualsevol tipus de ciberatac que els faci perdre informació i dades rellevants, de vegades vitals, per a la mateixa empresa i per a terceres persones. A poc a poc es van adonant que és necessari salvaguardar la informació.

En un món en què s'avança a un ritme vertiginós en l'ús de les noves tecnologies i tota mena de dispositius, ja no només cal protegir les grans empreses sinó fins les més petites, i fins i tot l'individu. Tots som susceptibles de patir atacs informàtics en algun moment i moltes vegades no en som prou conscients: «Que robin dades d'usuaris de Play Station a Sony no és exclusiu de Sony perquè sigui una gran empresa i gestioni infinitat de dades, això li pot passar també a una empresa de tres enginyers», assegura Albert Riera. I és un fet que les micro, petites i mitjanes empreses són actualment les menys protegides

Actualment els virus, malware, etc., estan dissenyats amb tal nivell de sofisticació que s'instal·len als ordinadors i dispositius mòbils amb gran facilitat, per exemple en forma de correus amb remitents d'aparença d'allò més familiar, que et fan clicar en un enllaç que et genera total confiança, i en qüestió de segons ja tens el dispositiu infectat i la informació compromesa, sovint sense que ni te n'adonis. En aquest context, la plataforma Sophos no només ofereix solucions per protegir l'empresa i el lloc de treball, sinó que també preveu informar i protegir l'usuari, que actualment és el punt més feble. En aquest sentit Riera afirma que «ara mateix Sophos va un pas per davant dels hackers».

Amb 35 anys d'història oferint solucions informàtiques a clients de sectors diversos, Microgestió Apple Premium Reseller va incorporar Sophos a les seves solucions de seguretat ara fa uns cinc anys.

La pròpia evolució que ha experimentat el fabricant Apple ampliant el ventall d'equips de sobretaula i portàtils, així com equips mòbils -com iPhones i iPads-, ha propiciat que aquestes solucions ja no es relacionin únicament amb el sector de la producció gràfica, al qual Apple s'adreçava inicialment, sinó que tinguin també una àmplia acceptació en entorns corporatius per a tasques ofimàtiques per a les quals fins ara s'utilitzaven més els equips PCs.

Aquesta circumstància va portar Apple a apostar per un proveïdor «que ens permetés protegir tots els entorns informàtics, i així cobrir íntegrament el lloc de treball de tots els possibles tipus d'atacs», explica Riera.

Per protegir els equips i dispositius portàtils/mòbils Apple de la teva empresa només cal que t'adrecis al departament comercial tècnic de Microgestió, on t'orientaran sobre quina estratègia de protecció aplicar segons l'entorn ofimàtic de la teva empresa. Per informar-te'n prèviament pots fer un cop d'ull a l'apartat de seguretat per a l'empresa del seu web, on, després d'omplir un formulari, se't presentarà la solució de seguretat més adient per al teu negoci.