El tema és extens, però bàsicament es podria simplificar de la següent manera:

La Societat Limitada presenta una sèrie d'avantatges que hem de considerar:

Els tràmits per a la creació i el manteniment de la societat són relativament senzills, així com els costos de constitució. La responsabilitat dels socis es limita al capital i béns que tingui l'empresa i no responen amb el seu patrimoni particular. El capital social mínim és molt baix en comparació amb la resta de societats mercantils. El nombre de socis pot ser un i tractar-se d'una societat limitada unipersonal.

Tampoc ens hem d'oblidar d'alguns inconvenients:

Les participacions socials en què es divideix la Societat Limitada no són fàcilment transmissibles. Hi ha vegades que per obtenir finançament, l'entitat financera demana "garanties personals", i si acceptéssim, la responsabilitat limitada que ostentem es que "aniria per la finestra" i passaríem a respondre amb els nostres béns personals.

Capital Mínim 3.000 €

Responsabilitat Limitada a l'aportat a la societat

Nombre mínim de socis 1

Tipus de socis Capitalista i Treballadors

% Capital un soci Sense Límit

Els avantatges que presenta la Societat Anònima són les següents:

Les accions en què es divideix la societat són fàcilment transmissibles. Es poden incorporar tants socis inversors com vulgui la societat. La responsabilitat dels socis es limita al capital i béns que tingui l'empresa i no responen amb el seu patrimoni personal.

També presenta algun inconvenient que hem de tenir en compte:

Els tràmits per a la constitució i manteniment de la societat són més complexos i costosos que els de la Societat Limitada. El capital social mínim és més elevat que la Societat Limitada, ja que exigeix ??60.000 €, encara que només 15.000 € en el moment de crear la societat.