M'han realitzat una subrogació del contracte. Alhora, m'han retocat l'IRPF de la nomina. A la renda, figurarà que he treballat en dues empreses diferents? Hauré d pagar aquest any? Gràcies

En principi, i tal com està redactada la pregunta, constarà que ha treballat per dues empreses, i al baixar-li la retenció, molt probablement, li sortirà a ingressar.

Ara bé, ¿és correcte el que li estan fent?

No del tot, ja que a efectes de la determinació del tipus de retenció aplicable sobre els rendiments de treball a percebre procedents de l'empresa cedent, l'empresa subrogada manté la seva condició de mateix ocupador, i per tant la mateixa retenció que tenia anteriorment.

I com manté la seva condició de mateix ocupador, pel que fa al límit determinant de l'obligació de declarar respecte als rendiments de treball, no es considera l'existència de més d'un pagador.

Un altre tema seria, en el cas que li apliquessin la mateixa retenció, si rebria un requeriment de l'Agència Tributària. Segur que sí, però aportant la documentació corresponent quedaria arxivat, després d'algun que altre mareig.

Jo li recomanaria que sol·licités que li apliquessin el tipus de l'empresa cedent, i amb caràcter retroactiu, a fi de no haver de presentar la declaració si és aquesta la seva intenció. Fins i tot acudir a una assessoria perquè li facin els números resultants d'una manera i una altra.

Eduardo RuscalledaDep. empreses-Alcar Associats