Sóc novato amb tot això del tema de fer la declaració de la renda. Quan s'ha de fer? Sempre cau per les mateixes dates? És necessari que vagi a un gestor? Gràcies

L'Agència Tributària va publicar el dia 15 d'aquest mes el calendari fiscal. El termini per presentar la declaració de la Renda s'iniciarà el dia 6 d'abril i finalitzarà el 30 de juny, el 25 de juny si surt a ingressar i la volem domiciliar.

A partir del dia 6 ja es pot sol·licitar que ens enviïn les dades fiscals que obrin en el seu poder, així com l'esborrany confeccionat per l'Agència Tributària.

És molt important que revisi l'esborrany que li hagin enviat, ja que podria ser que no estiguessin correctes les dades o faltin alguns.

No cal, encara que si recomanable, que vagi a un assessor. L'assessor té els coneixements necessaris per a comprovar si tot és correcte, amb les dades que vostè li aporti, i corregeixi, si fos necessari, el que sigui incorrecte o incomplet. A tall d'exemple, comentar-te que l'assegurança d'incendis i els de vida que ens exigeixin en formalitzar la hipoteca, són desgravables. L'Agència Tributària no té aquestes dades i la majoria de la gent, i alguns gestors, no sap que pot posar-los.

Jo recomano que sempre es vagi a l'assessor abans de final d'any, ja que aquest li pot ajudar a aconseguir un estalvi fiscal, que un cop finalitzat l'any, ja no es pot fer.

Eduardo RuscalledaDep. empreses-Alcar Associats