Treballo des de casa , em puc desgravar les despeses com si fos un despatx normal?

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid avala que els autònoms que treballen a casa puguin deduir-se una part de les despeses de subministraments com llum, gas, calefacció o telèfon.

Una resolució del TEAC, de 10 de setembre de 2015, de caràcter vinculant per a les administracions, els autònoms tenen dret a deduir les seves despeses de telèfon, aigua, llum, gas i altres subministraments, compartits amb la resta de l'habitatge habitual, però amb matisacions, ja que diu: "la sola proporció en funció dels metres quadrats de l'habitatge afectes a l'activitat no serviria, però podria, si escau, servir un criteri combinat de metres quadrats amb els dies laborables de l'activitat i les hores en què s'exerceix aquesta activitat en l'immoble ". Per a la deduïbilitat d'aquestes despeses estaríem davant d'un criteri de correlació d'ingressos i despeses de l'activitat.

Si es tracta de les despeses derivades de la titularitat de l'habitatge, com ara amortitzacions, IBI, comunitat de propietaris, etc., sí que resulten deduïbles en proporció a la part de l'habitatge afectat al desenvolupament de l'activitat i al seu percentatge de titularitat en l'immoble referit .