Si no faig vacances a la feina, me les han de pagar? És obligatori fer-les?

El període de vacances és un període en què, tot i que no es treballa, el treballador està d'alta i rep les seves retribucions com si estigués prestant servei efectius.

El que es busca amb les vacances és que el treballador descansi (o no presti serveis) durant un període de temps determinat. Per això mateix, les vacances no es poden pagar de manera fraccionada al llarg de l'any, sinó que les vacances cal gaudir-les. Ni tan sols es permeten els acords entre empresa i treballador perquè aquest no les gaudeixi i abonar-les (encara que sigui a major preu).

Hi ha, com en tot, determinades excepcions que tenen una raó clara: per exemple, en el cas de treballadors temporals que no van a prestar serveis durant un temps suficient per generar dret a vacances. En aquest supòsit, quan el treballador temporal finalitzi el seu contracte, es trobarà en la seva liquidació i quitança una part anomenada vacances no gaudides amb l'import corresponent.

Un altre exemple és el de l'acomiadament disciplinari (encara que siguem fixos): en aquest cas, també ens han de pagar els dies de vacances que hàgim generat però no haguem gaudit al llarg de l'any. L'abonament es realitzarà amb la liquidació igualment.

Les empreses de treball temporal també paguen les vacances dels seus treballadors mensualment, recollint la part proporcional que correspongui a cada mes. Això ho fan perquè la llei els exigeix ??que ho facin d'aquesta manera.

Eduardo RuscalledaDep. empreses.