Una subrogació de contracte, a la declaració de la renda, m'afectarà? Hauré de pagar més?

Tant la Llei de l'Impost (article 99.2) com el Reglament de l'Impost (article 76.1) a establir qui estan obligats a retenir o ingressar a compte inclouen en primer lloc a "les persones jurídiques i altres entitats". Per tant, en el present cas ens trobem, en principi, amb dos pagadors diferents.

En general, els convenis disposen que "quan una empresa cessament en l'adjudicació dels serveis contractats d'un client, públic o privat, per rescissió, per qualsevol causa, del contracte d'arrendament de serveis, la nova empresa adjudicatària està, en tot cas, obligada a subrogar-se en els contractes dels treballadors adscrits a l'esmentat contracte i lloc de treball, qualsevol que sigui la modalitat de contractació dels mateixos, i / o categoria laboral, sempre que s'acrediti una antiguitat real mínima.

En haver-se produït l'esmentada subrogació empresarial, amb tots els drets i obligacions que la mateixa comporta a concloure que, en l'IRPF ia efectes de la determinació del tipus de retenció aplicable sobre els rendiments del treball a percebre pels treballadors procedents de l'empresa cedent , el cessionari (el nou empresari) manté la seva condició de mateix ocupador. Per tant, pel que fa al límit determinant de l'obligació de declarar respecte als rendiments del treball, no es produeix per a aquells treballadors l'existència de més d'un pagador.

Eduardo RuscalledaDep. empreses.