Bon dia.. He incorporat al meu berenar semilles de chia perquè a una tenda me les van aconsellar... Vostè pensa que son necessàries? o podem cobrir mitjançant altres aliments les propietats d'aquest complement? Gracies i salutacions.

Les llavors de chia, a l'igual que la resta d'aliments, no són cap "superaliment". Generalment es venen per a ajudar a baixar els nivells de colesterol (pel seu contingut d'omega 3) i per a la pèrdua de pes (pel contingut en fibra), fent-los una "publicitat" que es podria dir que és enganyosa. Actualment hi ha molts pocs estudis que demostrin aquests efectes en humans, i més bé s'ha estudiat com a complement per alimentació animal.

El seu consum, tot i que arribés a demostrar-se que és summament efectiu com a complement de l'alimentació humana, per a obtenir els beneficis indicats, no seria altre que un aliment més a la nostra dieta. Dins el consum habitual, a la dieta en tenim molts que actualment són recomanables que estiguin presents perquè contenen molts més nutrients (i en quantitat) dels de les llavors de chia, i que poden ajudar a disminuir de forma efectiva el risc cardiovascular i a controlar el pes. Estem parlant de les verdures/hortalisses, de les fruites, el peix i marisc, els fruits de closca, les llegums, els olis vegetals i les llavors oleaginoses, per citar-ne alguns. Són els que no hauríem de descuidar, en comptes de comprar aliments que ens volen vendre ben "disfressats" de propietats a dia d'avui no tant evidents científicament.