Quina dieta ha de seguir una persona que ha estat operada de càncer de tiroides i li han tret?

És imprescindible dur a terme una pauta d'alimentació equilibrada nutricionalment i variada en aliments, on estiguin presents cadascun dels grups, sigui amb una freqüència diària o més setmanal, segons pertoqui. En freqüències de consum per cadascun, aconsello seguir el patró dietètic mediterrani. Les racions a consumir dependran de la despesa energètica diària, i s'haurien de calcular fent un anàlisi antropomètric (per conèixer la composició corporal) i amb un previ coneixement de quina és l'activitat diària. Caldria que les quilocalories que s'ingereixen cada dia fossin les suficients per a poder assolir i mantenir un pes saludable. Caldria també tenir en compte com s'estructuren els àpats, en tipus d'aliments, al llarg del dia, per assolir un bon equilibri en tipus de nutrients i cobrir els requeriments diaris.

I com a consells col·laterals:

- dividir les ingestes d'aliments en 4-6 a diari, sense saltar-se-les de forma habitual.

- utilitzar tècniques culinàries (però no caure en la monotonia gastronòmica) que ajudin a moderar l'ús de greixos per cuinar i condimentar.

- considerar la necessitat d'incrementar la durada i freqüència de realització d'exercici físic; sempre preferint els d'intensitat moderada: caminar ràpid, bicicleta, nedar, etc.

- reduir el consum d'aliments rics en greixos i sucres afegits, rics en quilocalories en general i amb poca qualitat nutricional; com és el cas de la brioixeria, dolços, begudes ensucrades, mantega, margarina, postres lactis, derivats carnis, snacks dolços i salats, etc.