Quina és la primera cosa que pot veure/menjar un nen després de la llet materna? Tinc un hort i m'agradaria que les primeres coses que mengés el meu fill fossin del meu hort i vull saber que plantar.

Es tractaria d'anar-li introduint aliments gradualment: primer un, després altre, i anar sumant; a partir del sisè mes de vida.

Referent als aliments que es poden cultivar a l'hort, a partir dels 6 mesos de vida es poden començar a introduir les diferents verdures/hortalisses, preparant-li cremes amb pastanaga, porro, carbassó, carbassa, fesoles tendres, etc. i moltes altres. Però sempre evitant a aquesta edat les que acumulen nitrats, com són els espinacs, les bledes, la remolatxa i el nap (caldrà esperar als 12 mesos millor). Aquestes cremes es poden complementar amb tubercles com són patata i moniato, i amb cereals varis.

Pel que fa a les fruites, aquestes es poden també començar a introduir als 6 mesos, jugant amb la varietat estacional que toqui. En petites quantitats, però, i anar incrementant-les gradualment. Millor donar-li de forma sòlida (en compota, i trossets més endavant), abans que en forma de sucs o batuts. Bàsicament per una qüestió calòrica, tot i que siguin casolans.