Quina quantitat de fruits secs puc menjar a diari?

Primer de tot, per aclarir un aspecte dietètic (i ajudar a fugir de falses creences derivades de la seva densitat calòrica), voldria confirmar que les recomanacions pel seu consum són diàries, intercanviant el consum (o no) de fruits de closca amb el de llavors oleaginoses i olives, amb una freqüència de 1-2 racions al dia.

Pel què fa al pes de la ració de fruits de closca, es considera que aquesta sigui de 20-25 grams. En mesures casolanes correspondria a un grapat a mà mig tancada. I que calòricament, com a promig, correspon a unes 150 Kcal a les taules de composició d'aliments (no reals des del punt de vista calòric, sinó que realment són inferiors a nivell fisiològic).

Que estiguin presents a la nostra dieta (nous, avellanes, ametlles, festucs, anacards, cacauets, etc.), en aquesta quantitat diària, és important, bàsicament pel seu contingut nutricional: fibra dietètica, proteïnes d'origen vegetal, àcids grassos essencials, substàncies antioxidants i certes vitamines (E i del grup B) i minerals (calci, magnesi, fòsfor, cobre, seleni i zinc) d'interès.

Les últimes revisions científiques evidencien que el consum de fruits de closca de forma habitual no s'associa amb un augment de pes. I pel seu contingut nutricional, se n'aconsella un consum moderat per presentar avantatges per prevenir malalties cròniques. Aquestes conclusions i graus d'evidència es poden consultar al document amb accés elaborat per les societats científiques que configuren la FESNAD-SEEDO, a la pàgina 34 del document.

Com a última anotació, millor crus i/o torrats, i no fregits i/o salats o ensucrats.