Faig molta muntanya, i darrerament he tingut algun moment de pocs segons que al mirar cap als núvols m'he marejat i quasi perdo l'equilibro. Ja dic, dura pocs moments. No podria ser d'anar massa abrigat? Sempre peco d'anar-hi i em fa suar molt. Es mandra d'aturar-se i treure roba ?

Un factor sí podria ser anar més abrigat del necessari i, com a conseqüència, suar excessivament, tal com s'indica. Bàsicament perquè es produeixen pèrdues hídriques i d'electròlits a través de la sudoració. Caldria que s'anés bevent de forma suficient i gradualment durant l'exercici físic (a l'igual que abans i després de realitzar-lo).

Si té lloc una deficiència hídrica massa excessiva (perquè no ens parem a beure, com tampoc a treure'ns roba), i és de l'ordre del 2-7% sobre el pes corporal, tenim molts números d'observar un increment de la nostra temperatura corporal, de disminuir la tensió arterial i de patir lesions mentre es practica exercici. Aquest mareig pot ser degut com a conseqüència de la disminució de la tensió arterial un cop ens parem (canvi de posició corporal de moviment a parada, amb massa rapidesa).

També caldria valorar quin pes pot tenir el fet de tenir una glucèmia baixa en el moment que ens parem. És a dir, una concentració de glucosa (sucre) massa baixa en sang en aquell moment. Si els nivells són baixos, perquè no hem menjat el què ens calia abans de fer l'exercici físic, ni durant la seva realització (sempre tenint en compte la durada i la intensitat de l'exercici, que desconec), també pot ser un motiu de mareig, més o menys acusat, segons quins siguin els nivells en sang.

Per tant, seria bo començar a tenir en compte aquests dos factors per a intentar eradicar la situació, quant abans: adequades hidratació i pauta d'alimentació.

I si persisteix, consultar al metge perquè consideri quines proves diagnòstiques cal fer per a buscar el motiu.