Ara que no és època de bolets, quins puc menjar que siguin frescos o en conserva? És un ingredient que m'agrada afegir als meus plats

Tot i que sorgeixen a època de baixada de temperatures i de major contingut en humitat, actualment podem comprar bolets en diversos formats:

- netejats, trossejats i congelats,

- en conserva, amb aigua i sal, en oli o vinagre,

- deshidratats,

- frescs (netejats i trossejats), envasats en safates, obtinguts al llarg de tot l'any, a dependències específiques agrícoles, sota control de les condicions de temperatura i grau d'humitat, pel seu correcte desenvolupament.

Com tot producte d'origen agrícola, millor que sigui consumit a la seva estacionalitat (això ja se sap). Però, els processos tecnològics que avui dia s'apliquen, tan eficients, fan que es mantingui pràcticament el valor nutricional de l'aliment.

Si es compren congelats, cal que es mantingui la cadena de fred. I que una vegada descongelats no es tornin a congelar a casa, sinó que s'utilitzin immediatament per a fer una preparació culinària.

Si es compren en safates frescs, cal que s'utilitzin com a ingredient abans que s'observin alterats: amb textura assecada i arrugada, més enfosquits pels extrems o inclús florits (per floridures), etc.

I, pel què fa a tècniques culinàries, millor utilitzar aquelles que suposin un menor temps de cocció (és a dir, saltats, a la planxa, al vapor, al forn microones, al forn pre-escalfat, etc.), per a evitar al màxim la degradació de certes vitamines termosensibles.

Pel què fa a l'espècie fúngica a escollir, cap consell al respecte. Perquè va per preferències individuals, i per receptes culinàries a preparar amb ells. El perfil nutricional de les diferents espècies fúngiques són molt similars entre elles.