Si me como un helado cada dia, cuanto debo de andar para comerlo?

Hem de considerar que de gelats n'hi ha de diversos tipus (de gel i cremosos), en diferents formats i pesos diferents de porcions. Però, en mesures casolanes (https://www.ucm.es/data/cont/docs/458-2015-10-22-pesos-medidas-caseras-raciones-2015.pdf, veure pàgina 7), per a donar una idea del què pot suposar el pes del gelat en diferents porcions:

- una bola gran = 160 g

- una bola mitjana = 115 g

- una bola petita = 75 g

- amb pal = 80-125 g

Des del punt de vista calòric, podem consultar una Base de Dades de Composició d'Aliments online, la BEDCA (http://www.bedca.net/bdpub/index.php). Si anem a buscar alfabèticament el terme "helado", observarem que cada 100 grams comestibles ens aporten com a mínim unes 200 Kcal (bàsicament aportades per greix i sucres afegits). I llavors caldrà fer una regla de tres per a saber quantes Kcal hem ingerit amb la porció de gelat consumida.

El què es pot gastar calòricament caminant depèn de la velocitat a la qual es vagi. Per tant, quant més ràpid es vagi, menys temps es requereix per "cremar" les mateixes quilocalories. Altre aspecte és la complexió o desenvolupament muscular (influeix en la despesa calòrica per activitat física). I, si es vol "cremar" bàsicament massa grassa (és a dir, greixos), el factor temps, en els exercicis aeròbics, és essencial.

Però, per donar una idea simplista, pot suposar caminar a 3,5 km/hora durant uns 75 minuts, per "cremar" les Kcal que contenen només 100 grams de gelat.