Prenc Simtrom , faig una dieta equilibrada, hi han aliments o begudes prohibides o restringuides?

Primer de tot indicar que el concepte de "dieta equilibrada" és, a dia d'avui, bastant ambigu ja que compromet el fet de que s'està ingerint els percentatges "correctes" d'hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos, a més de cobrir els requeriments nutricionals de vitamines i minerals. I aquests percentatges de nutrients (en discussió actualment) són d'un rang ampli. Aquest motiu fa que aplicar una "dieta equilibrada" sigui difícil; i més si no existeix l'assessorament d'un/a Dietista-Nutricionista que estigui al darrera del disseny d'una pauta d'alimentació que ho intenti ajustar a les necessitats individuals.

Per altra banda, per donar una resposta a la pregunta sobre aquest fàrmac, ens podem dirigir al prospecte que ofereix online l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios del Sintrom® 1 mg en comprimits (acenocumarol), i que es pot consultar a través d'aquesta adreça (https://www.aemps.gob.es/cima/pdfs/es/p/58994/P_58994.pdf). Referent a la dieta, s'indica literalment el següent, a la pàgina 4 del document:

" No tome grandes cantidades de alcohol ni de alimentos ricos en vitamina K como verduras de hoja verde, espinacas, col, berza, etc., ya que pueden cambiar la actividad de Sintrom en su organismo. Si tiene más preguntas, consulte a su médico.

Su capacidad de anticoagular puede cambiar si modifica su dieta, especialmente si incluye alimentos ricos en vitamina K."