En els últims mesos, com molta gent, he començat a córrer. Ara solo uns 5 quilòmetres al dia, i el cap de setmana uns 10. Em vull preparar per fer alguna mitja marató en els propers mesos. A banda d'aquesta esforç físic, tinc una feina d'oficina que no m'exigeix cap tipus d'activitat en el meu dia a dia. Algun consell respecte a l'alimentació que hauria de seguir?

Aconsello, per una banda, i pel fet que s'ha iniciat la realització d'un exercici físic quant durant temps no se n'ha fet i es parteix d'una activitat diària sedentària, que es realitzin les proves mèdiques necessàries per a esbrinar si existeix una condició fisiològica adequada per a poder realitzar aquest exercici. O bé, pel contrari, el metge, en base als resultats, aconsella enfocar-se cap altre tipus d'exercici físic.

Com s'indica, córrer s'ha convertit en una moda; a l'igual que muntar en bicicleta. Però no tothom està capacitat per a fer-ho en base al seu estat físico-patològic. Per tant, cal esbrinar-ho abans d'iniciar aquest canvi d'activitat, per evitar ensurts posteriors.

Per la part dietètico-nutricional, el millor que es podria fer és dirigir-se a un/a Dietista-Nutricionista perquè li ordenés la seva pauta d'alimentació d'acord amb l'activitat diària i horaris, segons aspectes ponderals i de composició corporal, i de possible existència de patologies o alteracions fisiològiques. Per què? La pauta d'alimentació ha de ser individualitzada. Cadascú és diferent, en tot, de la resta. I, per tant, no es pot aconsellar de forma específica (i menys a través d'un medi com aquest, amb una informació tan escueta com la que s'aporta) més enllà del que tots sabem: el que recomanen els organismes oficials i societats científiques relacionat amb una "alimentació saludable".