Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Consells per gaudir de la Costa Brava>

10 consells per gaudir del sol amb seguretat

10 consells per gaudir del sol amb seguretat

Cada quan cal untar-se el protector solar? A partir de quina edat es pot prendre el sol? Resolem els dubtes

29-06-2016TuentiMeneame
Cal anar amb cura amb l'exposició al sol
Cal anar amb cura amb l'exposició al sol. Arxiu.

REDACCIÓ Els efectes de la radiació solar rebuda al llarg de la nostra vida són acumulatius i la pell conserva la memòria de totes les radiacions a què ha estat exposada.

Aquí us deixem els 10 consells més importants per garantir una protecció solar eficaç i un bronzejat segur aquest estiu per a tota la família:

1. L'exposició solar ha de ser progressiva evitant les hores de màxima intensitat, entre les 12 i les 16 hores.

2. Cal evitar l'exposició solar directa en nens menors de 3 anys.

3. Trieu un fotoprotector que protegeixi davant la radiació UVB (causant de les cremades solars) i UVA responsable de l'envelliment prematur de la pell ) ja que ambdues radiacions contribueixen al risc de càncer cutani.

4. El fotoprotector s'ha d'aplicar de manera uniforme i en quantitat suficient, 20 minuts abans de l'exposició solar .

5. Per mantenir la protecció solar, cal renovar l'aplicació cada 2 o 3 hores i sempre després de banyar-se o realitzar activitats que produeixin excessiva sudoració.

6. Extremeu les mesures protectores quan realitzeu activitats a l'aire lliure com anar en bicicleta, fer esport, passejar etc . , Per evitar les cremades solars.

7. Es recomana emprar protecció addicional, especialment en els nens, per mitjà de gorres, samarretes i ulleres de sol que bloquegin el 100 % de les radiacions ultraviolada.

8. Al llarg del dia s'ha de beure abundant aigua amb freqüència, vigilant sobretot a la gent gran i als nens.

9. Després de l'exposició solar, s'aconsella aplicar generosament 1 Loció Post - Solar que refresqui, calmi i hidrati la pell ajudant a perllongar el bronzejat.

10. Si adverteix qualsevol canvi en la forma, mida, color i / o relleu d'alguna piga ha de consultar el dermatòleg.

La importància de protegir-nos del sol

L'ús de fotoprotectors adequats minimitza els efectes nocius d'un excés d'exposició solar i preserva el major temps possible el capital solar. A més disminueix en gran mesura la probabilitat de tenir en el futur càncer de pell. Per això és molt important protegir-se davant els efectes nocius de la radiació ultraviolada incorporant la fotoprotecció en els hàbits diaris, fins i tot en l'època d'hivern.

Que fer Costa Brava