Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Curiositats de la Costa Brava>

Girona manté les 36 banderes blaves a les platges i els ports

Girona manté les 36 banderes blaves a les platges i els ports

La Costa Brava és la segona demarcació de tot l'estat amb més reconeixements

03-06-2014TuentiMeneame
La bandera blava onejarà aquest estiu a 28 platges de Girona
La bandera blava onejarà aquest estiu a 28 platges de Girona. Arxiu.

GIRONA | ACN/DDG La bandera blava onejarà a 28 platges de la Costa Brava aquest estiu, una xifra que ja s'ha anat repetint durant els darrers anys, segons va anunciar ahir l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). Girona, gràcies a la Costa Brava, és la segona demarcació amb més reconeixements, per darrere -igual que l'any passat- de Tarragona, amb 38. Mentrestant, la demarcació de Barcelona en perd una i passa de tenir-ne 24 a 23. Això suposa que, en total, Catalunya ha rebut un total de 89 distincions, una menys que les 90 del 2013. El president de l'ADEAC, José Ramon Sánchez, va qualificar de "satisfactòria" la situació de les platges catalanes.

Les 28 platges de la Costa Brava on onejarà la bandera blava són la platja Gran de Portbou, la de Gifreu i la del Port de Llançà, la platja del Port de la Selva, la d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries, la de cala Montgó a Torroella de Montgrí, les de Tamariu, Canadell i Llafranc a Palafrugell, la platja de la Fosca a Palamós, les d'Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i cala Cristus-Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de cala Rovira, Platja d'Aro, sa Conca a Castell-Platja d'Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols. Les de la Mar Menuda i Gran de Tossa a Tossa de Mar. Les de Lloret, Fenals, sa Boadella i Santa Cristina a Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, Sabanell i Sant Francesc a Blanes.

A més, també han rebut aquesta distinció vuit ports gironins, que són el Club Nàutic de Llançà; Club Nàutic Port de la Selva; Port esportiu de Roses; Club Nàutic l'Escala; Club Nàutic l'Estartit-Torroella de Montgrí; Port Esportiu Marina de Palamós; Club Nàutic Port d'Aro i Aigua Blava a Begur.

Catalunya, tercera a l'Estat

Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb més banderes blaves per darrere de Galícia, amb 123, i del País Valencià, amb 120, però per davant d'Andalusia, que n'ha obtingut 81. Pel que fa al nombre de quilòmetres de costa amb aquesta distinció, les platges catalanes en sumen 81,25. En aquest apartat, guanya Andalusia amb més de 122, seguida del País Valencià amb 97,3 i de Galícia amb 92,7. Catalunya passa a la quarta posició en aquesta categoria.

Segons el president José Ramón Sánchez, la situació a les platges catalanes és "satisfactòria". ?Sánchez va destacar les possibilitats de futur de les platges de Catalunya, l'equilibri entre les diferents demarcacions i la major conscienciació en educació ambiental i socorrisme. Així mateix, el president de l'ADEAC va lloar la bona relació de l'organització amb la Generalitat i va valorar molt positivament que, malgrat els problemes pressupostaris, Catalunya hagi mantingut l'aportació econòmica.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre d'altres.