Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Què fer a la Costa Brava>

Seguint l'empremta de Salvador Dalí a la Costa Brava

Seguint l´empremta de Salvador Dalí a la Costa Brava

El pintor va trobar en l'Empordà una gran font d'inspiració. Repassem els indrets més emblemàtics que va trepitjar

03-06-2014TuentiMeneame
La petjada de Dalí a la Costa Brava és profunda
La petjada de Dalí a la Costa Brava és profunda. ANIOL RESCLOSA.

Dalí utilitzava com a inspiració, en moltes de les seves obres, els paisatges de les terres de l'Empordà i de la Costa Brava. Al llarg de la seva vida, hi va anar deixant la seva empremta, especialment en els tres llocs d'interès que conformen el triangle dalinià. Aquest són el Teatre Museu Salvador Dalí, la Casa Museu Salvador Dalí de Portlligat, i la Casa Museu Castell Gala-Dalí de Púbol, però no són els únics. A continuació us presentem les parades que no poden faltar en una ruta daliniana per l'Empordà:

Ruta Dalí de Figueres. L'oficina de turisme de Figueres organitza cada estiu una ruta que passa per llocs habituals del pintor, com són l'hotel Durán, la botiga de La Rambla, la terrassa de l'Empòrium, el cinema Edison, les diverses cases on va viure, l'església de Sant Pere on va ser batejat, i conclou el trajecte amb una visita al Teatre Museu Salvador Dalí.

Teatre Museu Salvador Dalí de Figueres. El museu està format per 22 sales en les que es poden veure les pintures i escultures més importants de la seva obra. Està construit sobre les ruïnes de l'antic Teatre Municipal, destruït durant la Guerra Cívil.

Museu Dalí Joies de Figueres. L´espai Dalí-Joies és una mostra de trenta-nou joies d´or i pedres precioses, juntament amb els vint-i-set dibuixos i pintures que Dalí havia realitzat per als dissenys entre el 1941 i el 1970.

La Casa Museu Salvador Dalí de Port Lligat. Dalí va viure al barri mariner de Cadaqués, entre el 1930 i el 1982, i es pot visitar la seva casa demanant cita prèvia. Mitjançant la unió i reforma de diverses barraques de pescadors, el pintor va crear la seva casa, obtenint una estructura laberíntica i amb desnivells. A l'interior s'hi pot veure el taller del pintor, la seva habitació, el jardí, la piscina...

Casa Museu Castell Gala-Dalí de Púbol. En aquest municipi s'hi troba el castell de Púbol, que Dalí havia regalat a la seva esposa el 1969, i on es va traslladar quan aquesta va morir, el 1982. Al castell s'hi pot veure una col·leció d'art, el Cadillac del matrimoni, les estances privades i vestits de Gala, i la cripta on ella va ser enterrada.