Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Què fer a la Costa Brava>

El flyboard arriba a la Costa Brava

El flyboard arriba a la Costa Brava

El nou esport aquàtic de moda es pot practicar a llocs com ara Platja d'Aro, l'Escala i Roses

25-07-2014TuentiMeneame
Un banyista fent flyboard
Un banyista fent flyboard

ROSER ALBERTÍ GIRONA El flyboard, esport aquàtic practicat per les grans estrelles de ?Hollywood i de l'esport mundial, ja ha arribat a la Costa Brava. Si l'estiu passat, a Eivissa, eren Leonardo Dicaprio o Cesc Fàbregas els que intentaven mantenir l'equilibri sobre una taula que t'eleva sobre l'aigua, enguany aquesta estampa es pot veure en algunes platges gironines, protagonitzada, això sí, per estiuejants normals i corrents. Inventat i patentat fa tot just 4 anys pel francès Franky Zapata, el flyboard és un esport que et permet enlairar-te fins a 9 metres d'alçada per sobre del nivell del mar mitjançant una plataforma connectada a una moto d'aigua que et propulsa cap a les altures.

A Espanya, una de les primeres empreses que es va interessar per popularitzar aquest esport que aquí encara és poc conegut va ser Flyboard Platja d'Aro i l'Escala, l'estiu de 2013. Els seus dos responsables, els germans David Gimbernat i Manel Pérez, van descobrir aquesta curiosa pràctica esportiva durant un viatge a Acapulco (Mèxic) i van decidir instaurar-la a la Costa Brava. "En tornar, vam anar a Eivissa a fer el curs d'instructors de flyboard" explica Gimbernat, que afegeix que aquesta illa és l'únic lloc de tot Espanya on es pot comprar la taula i adquirir la concessió per poder fer cursos. Originaris de Platja d'Aro,Gimbernat i Pérez ofereixen l'activitat en dos punts de la Costa Brava: al començament del port de Platja d'Aro i a la platja de l'Escala, on funcionen com una escola. "Arribar a nou metres d'alçada pot ser perillós si no tens cap instrucció, per això nosaltres regulem l'alçada que pot agafar l'alumne des de la moto d'aigua i li ensenyem tècniques per millorar" destaca Gimbernat. "No es tracta de ser fort i bon esportista. El que compta és saber escoltar" afegeix.

Una altra de les platges que ofereix el flyboard aquest estiu és la de l'Estartit. En aquest cas, qui s'encarrega de gestionar l'activitat és Miquel Caldera, propietari de l'escola d'esports aquàtics Lassdive. "El flyboard és l'última novetat en disciplines d'aigua i si vols estar al dia és una activitat que has d'oferir", comenta. La seva empresa tot just fa un parell de setmanes que va iniciar els cursos amb la taula a propulsió i de moment, tot i que no és un boom, sí que tenen alguns alumnes. "Aquest juliol plou molt i així no hi ha manera que la gent s'acosti", assenyala el jove empresari. També es poden fer cursos a les platges de Roses, Lloret de Mar o Empuriabrava.

Per practicar aquest esport, però, és necessari disposar d'una cartera ben plena, ja que no és precisament barat. Només 20 minuts sobre la taula poden costar entre 80 i 90 euros. Si els minuts passen a ser 40, el preu pot oscil·lar entre 140 i 160 euros i per 1 hora de vol el cost ja es dispara a un mínim de 220 euros. Tot i això, qui no disposi d' aquest pressupost a la guardiola sempre pot provar sort en algunes pàgines webs d'ofertes on, en algunes ocasions, s'ofereixen vols de flyboard a meitat de preu. "Molta gent recorre a aquestes webs per regalar un val de flyboard a les seves parelles, amics o familiars" explica David Gimbernat de Flyboard Platja d'Aro. "La majoria de clients que tenim però, són russos" afegeix. Tot i així, el que queda clar és que aquest estiu, tant turistes com autòctons poden fer com Marty McFly al film Regreso al Futuro: volant per uns minuts. Però en aquesta ocasió en la vida real, en el temps present i sobre el mar de la Costa Brava.