Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Consells per gaudir de la Costa Brava>

No t'oblidis de la protecció solar pel coll i el pit

No t´oblidis de la protecció solar pel coll i el pit

Segons la SEME, aquestes són les zones més oblidades malgrat ser de les més delicades.

08-07-2014TuentiMeneame

Vuit de cada deu pacients que van a les clíniques de medicina estètica presenten "importants alteracions" de la pell del coll i del pit per la sobreexposició al sol, ha informat la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME).

Davant d'aquesta dada, l'organització ha iniciat una campanya de divulgació per prevenir l'envelliment de epidermis i possibles enfermetats associades com el càncer de pell en aquestes zones del cos que es vigilen menys, tot i que necessiten igual o més protecció que la cara.

La doctora Petra Vega, presidenta de la societat, ha informat que a les clíniques associades a la SEME- unes 700 a tot l'estat espanyol- el 80% de les persones que van a les consultes presenten signes d'envelliment en el coll i al pit, i alteracions a la pell, més agreujades en relació a l'envelliment facial.

"Cada vegada hi ha més pacients que visiten les clíniques amb un rostre ben cuidat i una pell brillant" mentre que al coll i al pit manifesten importants símptomes d'envelliment" ha afegit un altre expertd'aquesta organització, el doctor Alberto Moreno.

La gent està "molt concienciada" de la necessitat de fotoprotecció a la cara però és necessari extendre-la al coll i al pit per poder disminuir els processos d'envelliment de la pell en aquestes zones i prevenir mals majors, segons els experts.

El doctor Jaume Tufet ha anunciat que la SEME ha començat l'estudi d'un filtre solar específic per la protecció del coll i del pit, degut a la importància qu està adquirint la seva afectació i la diferència de qualitat de pell d'aquesta part del cos respecte a la de la cara. En aquest estudi s'involucraran un centenar de clíniques de medicina estètica de tota la geografia espanyola i la indústria farmacèutica.

Vega ha indicat que són persones majors de 40 anys les que presenten més senyals de possibles malalties derivades del sol, ja que els joves estan més concienciats i informats de la fotoprotecció de la pell.

Tot i així, ha recalcat que és determinant fer arribar a la societat la necessitat d'utilitzar cremes solars en aquestes zones que a vegades s'obliden, sino podria comportar des de l'envelliment prematur a importants lesions a la pell, com el melanoma.