Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Què fer a la Costa Brava>

Els festivals de l'estiu gironí

Els festivals de l´estiu gironí

Una cita obligatòria entre juny i agost a les comarques gironines és la música. Diferents artistes d´àmbit internacional i nacional visiten la Costa Brava, el Pirineu o la ciutat de Girona per fer gaudir el públic amb els millors pop, rock, jazz, òpera o música clàssica

22-06-2016TuentiMeneame
La música envaeix l'estiu gironí
La música envaeix l'estiu gironí. ANIOL RESCLOSA.

RAQUEL GIRONÈS | GIRONA Els festivals d´estiu s´han convertit en una cita obligatòria entre juny i agost a la província de Girona, sobretot a la Costa Brava. El públic pot sintonitzar amb les millors propostes de música clàssica, òpera, jazz, pop i rock, sense oblidar les tradicionals trobades d'havaneres i els concerts de sardanes.

A banda d´una trobada cultural, aquests esdeveniments repercuteixen econòmicament en les seves respectives zones.
Castell de Peralada, Portalblau, (a)phònica, la Cantada d´Havaneres de Calella, Sons del Món, Cap Roig i Torroella de Montgrí ultimen la seva posada en escena per a aquest any. Altres, com el festival d´Ítaca, estan ja a la meitat del seu programa.

La major part dels concerts tenen lloc a la Costa Brava, ara bé, Girona també és una ciutat de festivals. Per a aquest estiu està programat el ja tradicional Tempo Sota les estrelles a la plaça dels Jurats, del 22 de juliol al 14 d'agost, com també les famoses Nits de Clàssica a llocs emblemàtics com la Catedral, el seu claustre o el monestir de Sant Daniel, del 30 de juny al 19 de juliol.

Mar, ciutat i també a la muntanya és un lloc ideal per gaudir de la bona música. És el cas del Festival de música de la Vall de Camprodon, que celebra enguany la seva 17a edició del 31 de juliol al 10 de setembre, o el Festival de Música Antiga dels Pirineus, de l´1 de juliol al 27 d´agost a indrets com Ripoll i Puigcerdà.


 

· Més informació