Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>Què fer a la Costa Brava>

L'Escala programa Pablo Milanés i Rafael Amargo

Festival Portalblau

L´Escala programa Pablo Milanés i Rafael Amargo

El festival arriba a la novena edició i estrena nova direcció amb la vocació de fer un pas més enllà de la Mediterrània

20-06-2016TuentiMeneame
Un dels escenaris del festival Portalblau de l'Escala
Un dels escenaris del festival Portalblau de l'Escala. DdG.

RAQUEL GIRONÈS | L'ESCALA El festival Portalblau portarà a diversos escenaris del municipi de l'Escala Pablo Milanés, Rafael Amargo i Rozalén, entre d'altres. El festival arriba a la novena edició i estrena nova direcció, a càrrec de Fran Arnau, amb la vocació de fer un pas més enllà de la Mediterrània i sumar noves mars i procedències.

El Portalblau es farà del 15 de juliol al 7 d'agost i comptarà amb una dotzena de concerts i activitats. La cita ha programat un cicle de conferències sobre la crisi dels refugiats a Europa i ha convidat veus com Òscar Camps (català de l'any), el novel·lista grec Petros Màrkaris i el filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras. A més, es maridarà música i vi amb les actuacions de Les Anxovetes i Lídia Pujol.

En aquesta edició, la cita estrena un nou escenari: l'àgora grega del jaciment arqueològic d´Empúries, un nou espai màgic al costat del mar. Entre les ruïnes i la història d´un passat llunyà, els artistes interpretaran els seus temes amb el mar a l´horitzó. L'altre espai emblemàtic del festival és al Mar d´en Manassa, un escenari pràcticament penjat sobre l´aigua amb 600 localitats a la graderia ubicada al pendent natural del terreny.