Costa Brava
diaridegirona.cat >Costa Brava>

Cala Giverola, Tossa de Mar

Cala Giverola

Platja Giverola
 
 
Descripció

Cala Giverola es troba al municipi de Tossa de Mar, situat entre aquest nucli urbà i Sant Feliu de Guíxols. Disposa de 175 m de longitud de sorra groga i fina i té un grau d'ocupació alt, donat que és fàcil d'accedir-hi en cotxe i al seu voltant hi ha una urbanització i un càmping. Cala Giverola disposa de tot tipus de serveis, fins i tot un petit vaixell que en època estival realitza excursions per la zona. Cala Giverola és una platja familiar on el nudisme no està del tot ben vist i no té un àrea acotada per practicar submarinisme tot i que els seus fons són d'una bellesa enlluernadora.

Cala Giverola era un destí idíl·lic dels primers temps de la Costa Brava, tal i com relata Vicenç Coma Soley, Vicenç a 'Foc i estopa' «una onada de turisme convertí aquell recés tranquil en un empori d'esbargiment que rivalitzava amb la clàssica Caldetes, la blanca Subur i amb la hidroteràpica Garriga.»Com arribar?

Cala Giverola és potser la platja entre Tossa i Sant Feliu que té un accés en cotxe més senzill i un pàrquing habilitat. Es troba a uns cinc quilòmetres de la localitat selvatana S'hi pot accedir en cotxe per la GI-682, en vaixell i a peu.