Mesurar el ritme, la freqüència cardíaca i la distància recorreguda; seguir plans d’entrenament a través d’un coach virtual i compartir tot el progrés a les xarxes socials. La tecnologia ha revolucionat el món del running, fent-lo més atractiu i convertint-lo en un esport més social. Pocs són els corredors que surten de casa seva sense algun aparell tecnològic al cim.

Davant la gran quantitat d’aplicacions per a runners que han sorgit en l’última dècada, exposem en aquest article les més populars.

Strava. Milions de corredors -i també ciclistes- utilitzen Strava per registrar els seus quilòmetres recorreguts, comparar el rendiment al llarg del temps, superar reptes personals i compartir fotos, històries i els millors moments de les aventures. Aquesta aplicació permet seguir amics, companys d’entrenament i esportistes professionals per veure les seves activitats i animar-los amb els kudos i els comentaris. També permet unir-se a clubs de corredors que comparteixen els mateixos interessos, així com intercanviar coneixements i experiències. Strava, que està disponible per a iOS i Android, també permet comparar la marca personal amb altres corredors que han realitzat el mateix tram.

RunKeeper. La part més atractiva d’aquesta aplicació és que l’usuari pot seguir a través d’ella un tipus d’entrenament determinat amb un assistent virtual que oficia de coach, el qual notifica a l’usuari sobre el seu progrés. RunKeeper mesura detalladament l’evolució de l’esportista i guarda les rutes realitzades per poder-les fer posteriorment. L’aplicació, disponible per a iOS i Android, també inclou informació meteorològica.

Endomondo. Igual que altres aplicacions, també registra qualsevol activitat esportiva (durada, distància, velocitat i consum de calories). Una de les seves principals característiques és que permet triar metes i entrenaments específics mentre una veu fa de guia i coach. Per tal de motivar l’esportista, aquesta aplicació, disponible per a iOS, Android i Windows Phone, permet participar en diferents desafiaments i guanyar premis, així com desafiar els amics a un repte. Una altra funcionalitat útil que té l’aplicació Endomondo és que avisa i recorda a l’esportista quan és moment d’hidratar-se.

Runtastic. Adreçada a qualsevol activitat física, aquesta app té com a principal objectiu motivar el corredor en el seu entrenament. Runtastic permet que amics i companys puguin seguir en viu el recorregut que estàs realitzant, així com la possibilitat d’enviar missatges de suport. Disponible per a iOS, Android, Windows Phone, aquesta aplicació compta amb un entrenador per veu, que et diu com ho vas fent segons les preferències seleccionades.