L’Àngels va iniciar-se al món de les manualitats fa 25 anys. Després d’aconseguir amb molt bona nota un títol de Tall i Confecció a través del Sistema Martí va começar a impartir classes. I així ho continua fent dues dècades més tard. Actualment és la delegada de Girona de l’Associació espanyola de Patchwork.«Fa 20 anys érem 2 persones que estavem interessades en el món del Patchwork, abans que es posés de moda», confessa.

Entusiasta de tots els arts manuals que impliquen agafar un fil i una agulla, l’Àngels Hugas va obrir a Verges l’any 94 «El Racó de les Labors», una escola-taller que encara avui continua servint per introduir i ensenyar als interessats tot allò relacionat amb el món de les manualitats tèxtils. «Abans també feia scrap, i de fet també m’entusiasma, però és un altre món i vaig voler dedicar-me de ple a la confecció tèxtil», afegeix.

Dedicat exclusivament a l’ensenyament, el taller-escola acull grups d’un màxim de 8 persones de dilluns a divendres, i que durant l’estona de classe realitzen allò que els ve de gust i de qualsevol tècnica que impliqui «teixit, fil i una agulla»: «No obligo a ningú a que faci una cosa en concret, sinó que tothom fa allò que el fa sentir còmode. Potser a auna classe un fa un bolso, l’altre una peça de roba i l’últim una vànova», puntualitza la propietària.

A més de les classes setmanals, Hugas organitza Monogràfics de manera puntual, normalment els dissabtes. «Són classes a part per explicar noves tècniques o inquietuds que sorgeixin durant les classes setmanals», comenta.

El perfil d’edat és molt divers i comprèn un ventall d’edat molt ampli que comença amb edats molt primerenques. «Ara tinc un grup de nenes d’uns 7 anys, però també tinc tant gent jove de 20 anys com de 50, el perfil és molt variat», expressa Hugas. Tot i així, admet que a les classes hi assisteixen majoritàriament dones. «Tinc pocs homes. Sempre n’hi ha algun, però els costa. Crec que encara es tenen perjudicis», sostè.

Pel que fa a les tècniques, no se’n deixen cap: punt de creu, punt de mitja, patchwork, mitja, ganxet... «Tot allò que siguin labors i manualitats tèxtils ho trobaran aquí», indica. Els alumnes poden disposar de tot el material que necessiten al propi establiment. Tot i que l’empresa en aquests moments no està pensada per vendre productes a clients externs per l’alta dedicació que té amb les classes, però l’Àngels no descarta fer-ho en un futur, tal i com ja havia fet anteriorment.

D’altra banda, Hugas també fa classes a Figueres i a Palamós, i és fundadora i presidenta de l’Associació Labors de l’Empordà, que organitza la Fira i Festa de les Labors que es celebra a Verges cada any.