«La Merceria» va néixer fa pocs mesos a Girona amb l’objectiu de dotar el barri d’un espai on trobar tot tipus de materials i complements amb els quals poder posar el fil a l’agulla. En certa manera és una filla de la merceria«Geminis», una botiga situada al carrer de la Creu amb molta història i que a part de vendre material per arranjar la roba també està especialitzada en roba interior i pijames.

«Intentem buscar pel client tot allò que encara no tinguem pel fet de ser una botiga nova», explica la Mireia Peraferrer, propietària de l’establiment. «En aquest sector hi ha molts productes, i és complicat tenir-ho tot», comenta.

A l’entrar, el primer que destaca és el contrast del blanc de les parets amb els colors dels fils, cremalleres o les cintes. Tot plegat ordenat i col·locat amb una visió cosmopolita del món de les manualitats, i que atrau tan a gent gran com jove. «Normalment la gent té un concepe molt antic d’una merceria, i la intenció és modernitzar aquesta idea», subratlla.

Un espai creatiu

«Hem nascut per fer-li la competència a la moda», precisa Peraferrer. A diferència de les botigues de roba, és més difícil trobar comerços preveïts amb tot allò necessari per tapar un forat, cosir o teixir amb les diverses tècniques creatives existents. I tot i així, l’interès pel món del «Do It Yourself» no para de créixer. En aquest sentit, a La Merceria s’hi pot trobar tot allò que hi tingui relació: botons, fils específics per fer punt de creu,vetes, puntes, cremalleres, velcros, i un llarg etcètera. I sempre amb un tracte de botiga petita, una experiència que ve de molts anys de despatxar a la botiga Geminis.

Peraferrer puntualitza que el que té més èxit són els pegats per tapar forats, majoritàriament usats pels pantalons de la mainada. També ofereix materials a base de cola, marcadors per la roba o velcro pels que no saben cosir. I més enllà del món de la merceria, s’hi poden adquirir productes de roba interior bàsica i mitges, i complements pel cabell.