Avui se celebra a escala mundial el Dia de l'Energia amb un objectiu comú: conscienciar-nos de la importància de l'energia i a la vegada prendre consciència que cal adoptar mesures per a la conservació del planeta utilitzant per exemple energies renovables. El respecte al medi ambient ens ha de donar la continuïtat i donar garanties per a la humanitat. Cada vegada se succeeixen fenòmens que ens posen en alerta sobre la continuïtat del planeta. Els recursos energètics s'esgoten i cal buscar altres vies. El respecte i la conservació del medi ambient seran la clau per a la nostra supervivència.

Avui és un bon moment per portar a terme una reflexió global. Els promotors del Dia Mundial de l'Energia ens aconsellen que prenem el nostre temps per analitzar quines mesures poden adoptar en l'àmbit individual. Hem de conscienciar-nos que cal fomentar l'estalvi energètic. En la nostra vida diària podem fer passos en aquest sentit i en un món més globalitzat també es poden prendre mesures fomentant energies com ara l'eòlica, la biomassa, la solar i altres alternatives.

A casa nostra, en el camp particular, també podem adoptar una actitud diferent per estalviar energies. Per exemple, dotar el nostre habitatge de més llum natural sempre que sigui possible, utilitzar bombetes i llums de baix consum, obrir els llums realment quan sigui necessari, a l'estiu racionalitzar l'ús de l'aire condicionat mantenint una temperatura estable o vigilar l'ús de determinats electrodomèstics que poden consumir molt si els sobrecarreguem, com per exemple la nevera.

Tots són petits passos però en definitiva grans avenços en la conservació del medi ambient i del planeta, tot pensant en les futures generacions.