especial-ensenyament
PUBLIREPORTATGE

Gossos que estudien a la Universitat?

07-09-2016Meneame

Doncs sí, a Santa Coloma de Farners tot just comença la quarta edició de Postgraus Universitaris relacionats amb l´ensinistrament caní al Centre d´Ensinistrament Caní La Selva. Aquests Postgraus han esdevingut formacions de referència de caràcter internacional i són dirigits per l´entitat ACATH (Associació Canina de Treball Humanitari). Atorguen als seus alumnes la titulació de Postgrau en ensinistrament caní de la Universitat de Barcelona, així com uns coneixements d´alt nivell d´entrenament de gossos.

Pot semblar estrany que hi hagin formacions universitàries pera a ensinistradors de gossos, però això es així per la base científica en la que es recolzen les tècniques modernes d´entrenament caní i l´altíssima responsabilitat que cada vegada més adquireixen aquest ensinistradors.

ACATH Formació, en col·laboració amb l´Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, forma a aquests professionals que necessitem per gaudir d´una bona convivència del gos a la nostra societat i poder desenvolupar projectes canins cada vegada més útils.

Un ensinistrador caní modern realment té tanta responsabilitat? Doncs més de la que podríem pensar a primera vista.

Avui en dia existeixen gossos ensinistrats per a per a rescatar persones en perill i salvar vides, gossos entrenats per a avisar a una persona malalta que patirà una crisi de forma immediata de diabetis, epilèpsia o altres malalties, gossos d´assistència per a tot tipus de persones discapacitades, gossos entrenats per detectar el càncer en persones d´una forma rapidíssima i sense tècniques invasives.

Aquestes són algunes de les tasques que actualment estan desenvolupant els gossos. Però qui ensinistra aquests gossos? Doncs ensinistradors d´alt nivell. L´ensinistrador és el que fa possible que el gos pugui desenvolupar una feina. Necessitem ensinistradors d´alt nivell perquè els gossos facin una feina d´alt nivell.

I és que moltes vegades no ens parem a pensar que si un animal realitza una conducta especial determinada és perquè algú l´ha entrenat. Sovint llegim una o altre notícia de que "el gos de nom Tobi" pertany a tal entitat i fa tal tasca social. Però moltes vegades no pensem que algú ha fet que "Tobi" aprengui a fer aquesta tasca.

L´ensinistrament de gossos de treball, sigui el que sigui, requereix d´una tasca tècnica i programada. Aquests programes d´ensinistrament poden durar molt temps i ACATH sempre té en compte que el gos gaudeixi en el desenvolupament de la seva feina.

Però... i l´educació del nostre gos? Això no és tant important? Sovint les persones adquirim un gos sense pensar en la importància de la seva educació, però l´educació del gos é el pilar per a la bona convivència a casa nostra i al carrer. Massa sovint adquirim un gos pensant en fer un munt d´activitats amb ell, però acabem per no compartir amb ell res del nostre temps lliure perquè ens dona masses problemes.

Per això hem de comptar des del principi amb l´ajuda d´un professional. Una persona amb la que dipositarem la confiança de l´educació del nostre gos, de la convivència amb la nostra família i al carrer.

Aquesta és molta confiança i els gossos viuen molts anys. Per això necessitem comptar amb professionals amb la millor formació, que ens orientin a gaudir del nostre gos allà on anem i poder fer activitats en conjunt.

ACATH Formació, en col·laboració amb l´Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, forma a aquests professionals que necessitem per gaudir de una bona convivència del gos a la nostra societat i poder desenvolupar projectes canins cada vegada més útils.

Canvien els temps i també la visió dels gossos a la societat.

Per a més informació pots dirigir-te a http://www.acath.org o al telèfon 687 75 56 72.