esquí catalunya

Què és millor, les cadenes o els pneumàtics d´hivern?

Els temporals de fred i neu de l'hivern posen a prova els elements de seguretat dels nostres cotxes

12-03-2016Meneame
Un pneumàtic amb cadenes, una de les opcions per conduir amb neu.
Un pneumàtic amb cadenes, una de les opcions per conduir amb neu.. Arxiu.

REDACCIÓ Quan falta menys d'un mes perquè comenci la primavera, l'arribada dels temporals de fred, pluja i neu posa a prova els elements de seguretat dels nostres cotxes en les condicions més difícils.

Els pneumàtics són un factor clau que no sempre es té prou en compte. Si la neu es creua en el nostre camí, hem de tenir clar que les cadenes o els pneumàtics d'hivern són imprescindibles per evitar el risc de quedar-nos tirats.

Però, quina és la millor opció? Quan és millor optar per unes o per uns altres?

A casa nostra, a causa d'unes condicions meteorològiques més benignes que en altres països d'Europa, els pneumàtics d'hivern no tenen una gran acceptació, excepte en algunes regions, malgrat que tenen avantatges respecte a les cadenes.

Aquestes són els avantatges i inconvenients d'ambdues opcions.

Pneumàtics d'hivern

-El seu ús no es limita a les carreteres gelades o nevades, al contrari que les cadenes

-La seva instal·lació pot ser més costosa, però, en principi, n'hi ha prou amb col·locar-los al principi de l'hivern per tornar als normals quan torni el bon temps.

- Permeten la màxima subjecció, reduint la distància de frenada.

Cadenes

- És necessari instal·lar-les prèviament i només serveixen per superar zones difícils de gel o neu.

- El muntatge pot resultar difícil, especialment per els qui no ho hagin fet mai.

-Encara que són indispensables en zones amb neu, el comportament del cotxe no aconsegueix el nivell que aporten els pneumàtics d'hivern.

Arinsal, Ordino Arcalís, Pas de la Casa / Grau Roig, Pal, Soldeu / El Tarter Valdezcaray La Covatilla Baqueira / Beret, Boí / Taül, Cerler, Espot Esquí, Port Ainé, Tavascán Alto Campóo, Leitariegos, Manzaneda, San Isidro, Valgrande / Pajares Astún, Formigal, Panticosa / Los Lagos, Candanchú Sierra Nevada Pto. Navacerrada, Valdesquí, La Pinilla Valdelinares, Jabalambre La Molina, Masella, Port del Comte, Vall de Núria, Vallter 2000mapa estacions

Accés ràpid