Ginecologia i obstetrícia són les activitats principals de Giah, un centre de referència de la ginecologia a la ciutat de Girona. El centre ofereix una cobertura adequada a les necessitats i patologies relacionades amb la dona, tenint sempre en compte els últims avenços en el camp dels tractaments ginecològics. El centre treballa gairebé amb totes les mútues.

Les quatre ginecòlogues van decidir crear Giah, per la necessitat d’un projecte compartit i de treball en equip, per poder oferir un millor servei, l’any 2013.

Giah és un centre de dones per a dones, amb la voluntat que les seves pacients se sentin acompa­nyades i ateses en tots els processos i tractaments que tenen a veure amb la seva salut ginecològica, realitzant un seguiment personalitzat cas per cas i persona a persona.

Ginecologia

En cada una de les seves consultes es practica ginecologia preventiva amb revisions periòdiques, diagnòstic i tractament de lesions provocades pel virus del papil·loma humà (HPV).

També s’ofereix el diagnòstic i tractament de patologia benigna i maligna de la mama i consell anticonceptiu tant a les seves pacients com a les seves parelles, tenint en compte que l’elecció del mètode anticonceptiu és una decisió personal, però abans s’han de tenir en compte els avantatges i inconvenients de cada alternativa. Alhora també compten amb un servei d’atenció a l’adolescència i a la menopausa, com etapes de canvi de la dona.

A més, el centre disposa de diagnòstic per la imatge, mitjançant ecografies d’alta definició.

Obstetrícia

També, a la mateixa consulta, realitzen diversos tractaments d’aquesta branca, com:

- Consell pregestacional, dirigit a totes aquelles pacients que desitgin planificar un embaràs.

- Atenció personalitzada durant l’embaràs i el part.

- Consell i diagnòstic prenatal, oferint les diferents tècniques disponibles per conèixer l’adequada formació i el correcte desenvolupament del fetus.

- Ecografia obstètrica com a mètode de diagnòstic imprescindible durant l’embaràs.

- Control cardiotocogràfic fetal, prova no estressant que determina el benestar fetal i la possible dinàmica uterina les últimes setmanes de l’embaràs.

Els parts i els tractaments quirúrgics o qualsevol procés que necesiti hospitalització es practiquen principalment a la Clínica Bofill o a la Clínica Girona, tenint també vincle directe amb la Clínica Tecknon i Clínica Delfos.

Ginecologia del segle XXI. Làser CO2

Fins ara, molts problemes relacionats amb la salut íntima de la dona, com els provocats per parts, menopausa o la pràctica d’alguns esports d’impacte, s’intentaven solucionar amb tractaments tòpics (amb un gran índex d’abandonament) o bé amb cirurgia. Gran part d’aquests problemes estan relacionats amb la pèrdua del col·lagen i elasticitat de la musculatura i els teixits de la pelvis, així com de les mucoses vaginals i vulvars, que perden elasticitat i s’atrofien. Des de fa dos anys a Giah compten també amb un làser de CO2, indicat per ajudar a solucionar aquestes alteracions. L’energia làser actua remodelant la mucosa vaginal tonificant-la i estimulant els teixits, regenerant el col·lagen perdut.

Les principals indicacions de tractament amb Làser de CO2 són: incontinència urinària lleu i moderada, sequedat i irritació vaginal, pèrdua d’elasticitat i pèrdua de to vaginal, cistocele lleu, dolor en les relacions sexuals per atròfia i tractament de la hiperlaxitud vaginal postpart. Els resultats i avantatges de l’ús del làser és que és un tractament ràpid i segur, a més d’indolor, sense hospitalització i sense cicatrius, que possibilita la reincorporació immediata a l’activitat física i una millora de la satisfacció sexual. A més d’alta satisfacció de les pacients tractades. Com a conseqüència, millora de la qualitat de vida.

A Giah també disposen d’una fisioterapeuta especialitzada en reeducació del sol pelvià que pot complementar aquests tractaments.