La Mostra de Pessebres d'Olot tindra cinc seus: L'Hospici (planta baixa i la Sala Oberta 2), la segona planta del Museu dels Sants, la planta baixa de Can Trinxeria, la Biblioteca Marià Vayreda i els Claustres del Carme.

La Mostra de Pessebres començarà el 3 de desembre i durarà fins al 8 de gener. L'avanç de l'obertura respecte a anys anteriors, quan l'obrien pel pont de la Puríssima, permetrà que l'activitat quedi més concentrada en l'àmbit de les Festes de Nadal.

Al pati de l'Hospici, David López hi instal·larà el pessebre de la ciutat. Sant Josep, la verge Maria i el nen Jesús canviaran l'establia per les runes d'una antiga masia de la Garrotxa. López farà servir les figures del pessebre monumental d'Olot, modelades a l'Art Cristià.

A la sala oberta 2 de l'Hospici s'exposaran, 2o diorames. Hi haurà una muntatge de grans dimensions en homenatge a Bartomeu Mas Collellmir.

A la segona planta del Museu dels Sants, Javi Palomo reflexionarà sobre si de veritat Jesús va néixer a Betlem en una establia i si al costat hi havia un bou i una mula com marca la tradició. Els textos explicatius estaran acompanyats per figures del fons Renart del Museu dels Sants i dibuixos de les col·leccions Vayreda i Martí Ferrer.

A Can Trinxeria hi haurà un homenatge a les figures del pessebre femenines, a les finestres de la Biblioteca Marian Vayreda s'hi podran veure les figures dels pastors i als Claustres del Carme els alumnes d'arquitectura efímera i Xevi Moliner (Escola Superior de Disseny i Art d'Olot) proposaran una reflexió interior a través de la llum i la percepció titulada Bons auguris.