Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Fires Sant Narcís 2013
Diari de Girona - Pàgina no existeix

Antonia Font, Neil Hannon i Sisa, a l´Auditori

Les cites són el dia 26 d'octubre i el 2 i 3 de novembre

20-10-2013TuentiMeneame
Jaume Sisa
Jaume Sisa. Arxiu/Salvador Redó.

El grup mallorquí Antònia Font presenta Vostè És Aquí, el seu darrer treball discogràfic, a l´Auditori de Girona. Antònia Font presenten a Temporada Alta un nou projecte discogràfic arriscat i molt especial que trenca amb tot el que han fet al llarg de la seva trajectòria.

A Vostè És Aquí s´hi reflecteixen conceptes musicals que no solen encaixar en el format habitual de cançó pop. Un experiment que només una formació amb el seu recorregut artístic i el seu reconeixement es pot permetre. Poc després de publicar Lamparetes (Robot Innocent, 2011), el seu setè disc, Joan Miquel Oliver i companyia van decidir transgredir convencionalismes i llançar-se a una nova aventura. En els seus mons imaginaris han trobat lloc per a un projecte tan singular com intransferible, un nou repte personal que s´intueix com la proposta més sincera de la seva carrera. El concert se celebra aquest divendres, 26 d'octubre a les 22.00 a l´Auditori de Girona.

I també a l´Auditori divendres 2 de novembre a les 21.00 i sol amb un piano i una guitarra, Neil Hannon interpretarà el repertori que va escriure per a The Divine Comedy, tota una llegenda de la cultura pop. Amb la seva mítica banda, va enregistrar la seva veu greu i càlida en un centenar de cançons, compaginant una grandiosa elegància melòdica amb uns arranjaments ambiciosos, i sobrevivint a totes les modes amb la producció de discos sempre sorprenents. Amb peces que van des de Liberation a Victory For The Comic Muse, passant per aquesta petita obra mestra que és A Short Album About Love o la melancòlica Abset Friends, Hannon ha conquerit els cors de tota una generació. L´autor mai no va tenir por de creuar el canal de la Mànega per cantar amb Vincent Delerm, Jane Birkin o Yann Tiersen. Per a aquest concert, ha optat per interpretar sol al piano les cançons de The Divine Comedy, fent palesa la bellesa intemporal de les seves composicions. L´habitació blava (Municipal, 3 de novembre, 21.00 h) és el drama radical de David Hare que detalla les trobades sexuals, durant una nit, d'homes i dones desitjosos de compartir les seves pors i obsessions. David Selvas i Norbert Martínez, directors d'escena, han dedidit mostrar sense atenuants aquestes sessions de sexe i confessió.

Jaume Sisa tornarà a convidar-nos a casa seva amb Qualsevol nit pot sortir el sol. Quan? Dissabte, 3 de novembre a les 21.00 a l´Auditor. El públic podrà revisar un himne transgeneracional com Qualsevol nit pot sortir el sol i totes a­quelles cançons que Sisa va incloure en aquell disc mític publicat el 1975 i que el pas del temps ha convertit en clàssics de l´imaginari català. El cantautor galàctic, acompanyat només per la seva guitarra, ens transporta a la Barcelona dels setanta, a l´època de la contracultura i l´underground, en un espectacle despullat d´artificis però ple d´emocions.

En un concert entranyable, Sisa reviu el seu disc més popular des d´un nou punt de vista, més poètic que nostàlgic, i amb un fil argumental que té com a protagonista aquell nen somiador del Poble-sec de la postguerra. Un retorn a la innocència, molt necessari en aquests temps tan convulsos, en què Jaume Sisa ens convenç que «de les tristors en farem fum».

Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix

Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix