Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Fires de Sant Narcís
diaridegirona.cat >Fires de Sant Narcís>Notícies>

El bisbe crida a votar el 9-N amb esperit «democràtic i pacífic»

Diari de Girona - Pàgina no existeix

El bisbe crida a votar el 9-N amb esperit «democràtic i pacífic»

Francesc Pardo demana als polítics que "actuïn amb la finalitat de resoldre els problemes dels ciutadans i no en el seu propi interès"

30-10-2014TuentiMeneame
Aniol Resclosa.

A pocs dies del 9-N, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va demanar ahir als cristians que "no estiguin al marge del procés que viu Catalunya" i que, "amb esperit democràtic i pacífic", escullin "amb tranquil·litat de consciència aquella opció que creguin millor per al bé de Catalunya". Durant l'homilia de Sant Narcís, també va aprofitar per reclamar als polítics "que actuïn sempre amb la finalitat de resoldre els problemes de la majoria de ciutadans, i no en el seu propi interès i el del seu grup".

Amb una església de Sant Feliu plena a vessar, i davant les principals autoritats gironines, Francesc Pardo va subratllar la necessitat de "coratge" per superar el "desànim i l'hostilitat" que poden generar alguns fenòmens com ara "la corrupció, l'atur o la dificultat d'un diàleg autèntic". En aquest sentit, va considerar que la "pedagogia del diàleg" que va fer el papa Pau VI "també es pot aplicar al col·loqui social i polític, tan necessari".

El bisbe gironí va advocar per la recerca de la felicitat, però també va advertir que "cal tenir present la realitat del mal i el sofriment" posant com a exemples "la pobresa i la fam del Tercer i Quart Món; la marginació, l'opressió; la mort dels innocents, la plaga de la sida, de l'ebola, de la fam; la violència, les famílies trencades o les persecucions". Així doncs, Pardo va urgir a respondre a les "greus qüestions socials i polítiques" que planen sobre la societat catalana. De la mateixa manera, va assegurar viure "amb preocupació, sofriment i perplexitat la persecució i martiri de tants cristians de l'Orient Mitjà en aquests darrers mesos", tot lamentant la "indiferència" que pateixen.

Tot i això, Pardo va constatar que "Déu és el gran absent en la comprensió i el discurs actual" del que significa ser feliç. "Pitjor encara: sovint, quan es parla de Déu, se'l presenta com una amenaça que ofega el goig de viure", va afegir. Per això, el bisbe va convidar a "recuperar Déu per recuperar la felicitat" i, alhora, va apostar per la "veritable recerca de la felicitat en la condició humana per recuperar Déu". Per aconseguir-ho, va defensar que famílies, parròquies i comunitats religioses han d'oferir el seu testimoniatge per poder arribar tant als creients com als que estan batejats però que no se senten units a l'Església i també els que "no coneixen Jesús, l'han deixat o l'han rebutjat". Per tal de dur a terme aquest testimoniatge, Pardo defensa que cal tenir en compte sis "ces": "Crist", "conèixer", "comunió", "comunitat", "comunicació" i "caritat".

El bisbe no es va oblidar de totes les efemèrides que se celebren enguany a la diòcesi de Girona, i que van fer de la diada de Sant Narcís un dia més especial que mai. Va recordar, per exemple, els 50 anys del naixement de Càritas Diocesana de Girona, "amb tot el que ha significat i significa la seva missió". També va destacar que el juny que ve farà mig segle del primer peregrinatge a Lourdes, amb la creació de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes a Girona. D'altra banda, va subratllar que al mes de novembre començarà l'Any de la Vida Consagrada i va evocar els vint anys de l'inici del Concili Provicinal Tarraconense, convocat el 8 de setembre de 1994 per tal d'actualitzar les resolucions i propostes del Concili Vaticà II a Catalunya.

Finalment, un any més, Pardo va parlar durant l'homilia del cartell de Fires, del qual va fer la seva pròpia interpretació: per a ell, la figura de Sant Narcís que porta un cordill amb una mosca en un extrem és "com un infant que està joiós de passejar el seu estel". Segons el bisbe, "el cartell ens ajuda a fer memòria de Sant Narcís, i de tot cristià que és capaç de passejar o portar a la mà, com un estel, els mitjans que alliberen les persones de tot mal, de qualsevol mal, i fan possible experimentar l'amor de Déu".

Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix
Diari de Girona - Pàgina no existeix