Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix
Fires de Sant Narcís
diaridegirona.cat >Fires de Sant Narcís>Notícies>

La Plaça del Vi puja un pis més

Diari de Girona - Página no existeix

La Plaça del Vi puja un pis més

Els Minyons de Terrassa descarreguen per primer cop un castell de 10 pisos a Girona i els Marrecs de Salt aconsegueixen carregar l'inèdit 5d8 en una diada castellera històrica compartida amb els Capgrossos de Mataró

27-10-2014TuentiMeneame

GIRONA | XAVIER MARTÍ I TORRENT "Un pis més, un pis més!", el crit de guerra dels Minyons de Terrassa va retrunyir en una plaça del Vi que ja és de 10. Per primer cop, Girona va aplaudir un castell de 10 pisos que no es descarregava des de feia 13 anys i que només han vist Vilafranca del Penedès i Terrassa. És el cinquè cop que es porta a plaça un 3d10. L'eufòria desfermada dels vallesans va ser la imatge d'una jornada castellera històrica amb la presència dels Capgrossos de Mataró i d'uns Marrecs de Salt que van tornar a superar-se carregant un 5d8.

Les tres colles van portar a plaça tres rondes de castells més els pilars d'entrada i sortida. Els Marrecs van obrir foc amb un 3d8 i van continuar amb un 5d8 carregat, un 2d7 i tres pilars de 5. Els Capgrossos de Mataró van descarregar el 4d9 amb folre, el 3d9 amb folre i el 2d8 amb folre. Van intentar el 3de8 amb agulla que van avortar i van tancar amb un pilar de 6 i 3 pilars de 4. Els Minyons de Terrassa, a més del 3d10 amb folre i manilles que ja havien fet el 1998 i 2002, van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles, un 4d9 amb folre i un pilar de 7 amb folre.

La Catedral dels Marrecs

L'altre gran titular de la jornada és per als Marrecs. Els saltencs van carregar "la catedral" que va fer llenya quan l'enxaneta ja havia coronat el cim i començaven a descarregar. Dos castellers van haver de ser evacuats però el president de Marrecs, Pitu Masdevall, va tranquil·litzar la parròquia, "Els ferits estan bé, només tenen algunes contusions, res greu". El moment agredolç d'haver-se quedat a mitges va quedar ràpidament esborrat amb la prespectiva dels minuts. Per primer cop els Marrecs portaven a plaça un castell que ben poques colles han completat i que només fan les colles capdavanteres del país. Pitu Masdevall es va mostrar "molt content" per una actuació que deixa "molt bones sensacions".

Els que encara a hores d'ara deuen estar als núvols són els Minyons de Terrassa. Les ampolles de cava que van treure del pati de l'Ajuntament, convertit en el "backstage" de la diada castellera, certificaven que l'èxit no els va agafar per sorpresa tot i que sempre hi ha aquell punt d'incertesa. L'emoció continguda es va desfermar en la primera ronda i amb bona part de la feina ja feta es van anar succeint les abraçades, felicitacions i els petons entre ells. Alguns lluïen la cara pintada amb les xifres 3d10. Guillem Comas, el seu cap de colla, va explicar que aquest és un castell que portaven molt de temps preparant i que els feia il·lusió portar-lo en una plaça com Girona, on se senten com a casa. Una opinió que comparteixen els Capgrossos. "Mentre ens convidin, nosaltres vindrem", va dir un d'ells. I a jutjar per com de plena estava la plaça del Vi, els gironins i gironines van respondre que mentre hi hagi espectacle, emoció i bon rotllo entre grups, tampoc faltran a la gran diada castellera del nord del país.

Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix Diari de Girona - Página no existeix
Diari de Girona - Página no existeix