Tot a punt a la Cúpula de les Arts de Girona per la posada en funcionament del Circ Charlie Rivel. Aquest vespre hi ha l´estrena dels espectacles amb pràcticament tot l´aforament venut. Seran cinc dies on ja hi ha més de 5.000 entrades venudes (més del 50% del total) i on els espectadors podran veure alguns números premiats en els millors festivals de circ del món. Primeres figures dels grans circs d'Europa faran contorsions extremes com ara les etíops del Trio Black Diamond, equilibris impossibles com els del txec André Stykan, malabars de vertigen de la francesa Françoise Rochais (amb bitlles i paraigües al mateix temps) o els peruans Duo Vitalys (antics membres de l´equip olímpic) i vols i danses amb teles aèries a càrrec del duet ucraïnès Duo Skyline. També es podran veure treballs de bàscula amb la Troupe Alexander de Romania, exhibició de corró amb l´ucraïnès Vladimir Omelchenko (ha actuat amb el Cirque du Soleil), diàbolo amb l´holandès Michaël Betrian o mim amb el belga Frères Taquin.

El format de la Cúpula, amb 820 butaques en una grada molt inclinada, garanteix que el públic estarà molt a prop de l´escenari i que no es perdi cap detall del desenvolupaent del xou. Quasi es podrà «tocar» els artistes amb les mans, ha explicat el director de la Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, responsable del circ que homenatja el pallasso català més universal. «Es podrà veure si algú porta un botó descordat», ha bromejat Matabosch. La fundació és la mateixa que organitza el Festival Internacional Elefant d´Or de Girona i el Circ de Nadal, també a la capital gironina.

L´espectacle s´ha creat expressament per a l´ocasió amb artistes d´Holanda, Etiòpia, Ucraïna, Bèlgica, Romania, la República Txeca, França i el Perú. L´exhibició dura unes dues hores, amb una pausa, i comptarà amb un xou final amb tots els artistes a la pista. A més a més, tot plegat comptarà amb l'acompanyament musical en directe de l'orquestra del prestigiós Cirque Bouglione de París, encarregada de posar atenció, tensió i alegria a cadascun dels números amb la intenció de fer viure moments trepidants i èpics a cada un dels espectacles. Com no, també hi haurà moments còmics amb el pallasso belga Elastic.

{C}

Així és el Circ Charlie Rivel

Així és el Circ Charlie Rivel