El que havia de ser una trobada normal de la colla de Diables de l'Onyar al seu local social de Girona va convertir-se en una petita celebració. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va irrompre ahir al vespre a la sala, quan alguns dels diables estaven pintant material de la colla per comunicar-los que havia pensat en l'entitat com a pregonera de les Fires de Sant Narcís d'aquest any. Entre els motius que va esgrimir, hi ha el trentè aniversari de la colla dels diables, nascuda l'any 1988 i amb multitud de correfocs i espectacles pirotècnics a les esquenes. Casualment, els diables també són els protagonistes del cartell que anuncia les fires d'aquest any.

L'alcaldessa, que va aprofitar per fer la proposta just en acabar el ple municipal, també va explicar als diables que «sou uns imprescindibles de les nostres fires» i també de la «cultura popular del nostre país». Mentrestant els membres de la colla escoltaven la petició de Madrenas i van esclatar amb un «sí» i alguns aplaudiments i agraïments. Un dels diables va bromejar «prometem portar-nos bé i no criticar res», va dir entre rialles. Ella els va recordar que ara mateix escollir el pregoner és una de les «poques potestats» que té directament l'alcaldessa de la ciutat.

El pregó es farà el 26 d'octubre, previsiblement des del balcó de l'ajuntament, i encetarà les festes gironines, que tindran activitats fins al 4 de novembre. Entre els actes, hi haurà el mateix correfoc dels Diables.