Les Fires de Sant Narcís comptaran enguany amb unes 250 activitats, entre les quals destaquen especialment quatre novetats. La principal és que el dia 27 d'octubre es farà una tronada en homenatge als Quatre Rius, una tradició centenària que es recuperarà just abans d'una gimcana. També tindrà lloc el primer Campionat de bitlles catalanes, que es farà el dia de Sant Narcís i s'afegirà a altres activitats tradicionals com la rutlla o el bèlit, i la primera Pujada a Sant Miquel, que tindrà lloc el 21 d'octubre i que per tant serà una de les activitats prèvies a les Fires. Finalment, la Cursa de Rutlles formarà part per primera vegada de a competició dels Quatre Rius, una iniciativa popular que incentiva la competició en diverses proves entre barris. A més, la Beatufarra canviarà el seu nom i passarà a dir-se Drakofarra.

Una altra de les novetats és que en aquesta ocasió s'ha organitzat una programació de dia per a l'envelat de la plaça Miquel de Palol. A més dels tradicionals concerts i balls d'orquestres, l'envelat acollirà enguany activitats infantils i familiars el divendres 2 de novembre, com un espectacle de circ i un de titelles, a més de propostes integradores de les diferents cultures que formen la societat gironina, com la dansa del lleó de l'Associació per al Desenvolupament d'Empreses Xineses i un espectacle de percussió i danses a càrrec d'Arrels Africanes.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va explicar que, malgrat que el centre de les Fires és i continuarà essent la Devesa, continuen apostant per portar cada cop més activitats als barris. Per això, en aquesta ocasió, es portaran atraccions sostenibles a Sant Narcís, Montilivi, Can Gibert del Pla i Domeny-Taialà.

«La cultura popular és el fil conductor de la programació de les Fires de la ciutat, ja que és el que ens identifica i ens fa singulars, amb clar accent de ciutat i de país», va indicar Madrenas, que va agrair la participació de les entitats en l'elaboració del programa.

Consulta tota la programació de les Fires de Girona 2018.