Els peruans Duo Vitalys (Pablo Nonato i Joel Yaicate) van batre ahir el rècord Guinness de pujar esglaons cap en cap (una modalitat en equilibri en què el portor sosté amb el cap el seu company en posició invertida mentre puja escales). Van pujar 99 esglaons en menys d'un minut, superant la marca de fa dos anys d'una parella vietnamita (Giang Brothers), que va pujar els 90 de l'escala de la Catedral.

El rècord consistia a ascendir els màxims esglaons possibles en un minut. I el duet va escollir l'escalinata del temple gironí, on, en previsió ja s'hi havia incorporat una estructura amb esglaons extres al capdamunt. Els van fer tots en 53 segons, malgrat que el temps no era l'important a batre. Només en els dos darrers esglaons podrien mostrar algun dubte, ja que pot semblar que s'agafen amb els braços. No obstant això, seria igualment el rècord.

24

Rècord mundial de pujar esglaons cap a cap a Girona

L'organització del repte anava a càrrec del Circ Charlie Rivel, que tenia en aquest acte, en una prèvia a les diferents actuacions previstes a la Cúpula de les Arts, del 31 d'octubre al 4 de novembre. Per poder certificar el rècord, seguint la normativa, calia disposar de cronometradors oficials (que van anar a càrrec del GEiEG), un enginyer que mesurava la distància i gravacions en directe ininterrompudes des de diferents angles, entre d'altres. Tot s'enviarà als responsables del Guinness.

En secret, dies abans s'havien entrenat al lloc del rècord. I mesos abans al seu país. L'únic dubte eren els darrers nou esglaons, molt diferents dels altres. El president de la Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, es mostrava confiat amb el repte dels forçuts equilibristes. Sabia de la seva fortalesa. Només els nervis del dia clau podien fer perillar el rècord.