L´envelat de la plaça Miquel de Palol va viure ahir una jornada farcida d´activitats dirigides al públic familiar i infantil, entre les quals va destacar una festa de tradició xinesa coneguda com «la Dansa del Lleó», un esdeveniment que busca la pau i que crida l´atenció per l´esclat de colors que s´hi pot contemplar.

L´associació per al Desenvolupament d´Empreses Xineses va organitzar tres sessions del Wu Shi o Dansa del Lleó, una dansa folklòrica molt coneguda a la Xina. A les dotze del migdia, desenes de nens, molts dels quals de la comunitat xinesa que viu a la ciutat, es van concentar a l´entorn del punt de l´espectacle on hi havia diversos ballarins disfressats de lleó que es movient acompasadament.

La representació s´havia d´entendre des del prisma que el lleó es considera el rei de tots els animals, i en la tradició xinesa és una mascota que pot protegir de la mala sort i de les desgràcies, alhora que porta pau i prosperitat.

Els ballarins anaven guarnits amb una disfressa de lleó, feta de paper i de fusta i adornats per la gent amb molts colors, amb l'esperança que el lleó compensi la seva generositat portant-los felicitat i fortuna.

La dansa de Lleó se sol fer durant durant l´any Nou Xinès i en altres festivals tradicionals, culturals i religiosos xinesos.

També es pot realitzar en ocasions importants, com esdeveniments d'obertura de negocis, celebracions especials o pot ser utilitzat per a convidar convidats especials per part de les comunitats xineses.

Aquesta va ser una de les activitats que es van portar a terme a l´envelat dirigit al públic familiar, però no l´únic. L´envelat es va omplir de dia, en un espai, on normalment les activitats són de nit i corresponen a balls dirigits sobretot a la gent gran.

Durant la tarda hi va haver un espectacle que pretenia concienciar els infants sobre la importància del reciclatge i el respecte al medi ambient. La història anava a càrrec de la compasnyia Galiot Teatre i relatava un dels temes de més actualitat: El fons marí acabava convertit en un gran abocador i el protagonista, en Bernat, un pescador, rep una lliçó dels peixos. Finalment, Arrels Africanes va oferir un espectacle de percussió i dansa.

Un espectacle de circ que s´havia de fer al matí, es va haver de suspendre a causa d´una lesió dun dels artistes de la companyia Madame Gaüc.