L´Ajuntament de Girona ha proposat als firaires prorrogar l´estada de les atraccions de la Devesa fins a l´11 de novembre, atesa la pluja del primer cap de setmana de la festa major. Els firaires han acceptat la proposta municipal i han acordat que tots els que ho vulguin i no tinguin altres compromisos mantindran les parades a Girona uns dies més.

Aquesta iniciativa ja s´havia portat a terme en edicions passades de les Fires, motivada també per les condicions meteorològiques adverses. La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, ha afirmat que "tenim una voluntat d´entesa amb els firaires durant tot l´any perquè els resultats de les Fires siguin bons per a tots, i com que les atraccions gairebé han perdut tot el cap de setmana, de seguida vam parlar amb el gremi per obrir aquesta possibilitat d´obrir uns dies més".

Palau lamenta també els actes que s´han hagut de suspendre per la pluja, i ara s´està valorant si hi ha l´opció de fer-ne algun més endavant, com ara la Diada Castellera. En aquest cas, i a causa dels compromisos de les colles pel que queda de temporada, s´està estudiant si es podria fer la jornada pendent a l´inici de la temporada 2019.

Dels actes que no es van poder reubicar a causa de la pluja, el proper cap de setmana es farà la tronada de la Festa Major dels Quatre Rius, el 3 de novembre a les 13 h a la plaça de Catalunya, i el correfoc, el mateix dissabte 3 de novembre a les 23 h, amb sortida des del pont de Pedra i el mateix recorregut previst.

També es canviarà de data una de les visites teatralitzades de "Llegendes de Girona", prevista inicialment per dissabte 27 d´octubre a les 11 h i que es farà el dissabte 3 de novembre a la mateixa hora . "En totes les activitats previstes, es va valorar en cada cas amb les entitats organitzadores si se suspenien o s´ajornaven per intentar afectar al mínim possible la programació", ha explicat la regidora.

L´anunci d´aquesta pròrroga coincideix avui amb la jornada econòmica de les atraccions de Fires, en què es podrà gaudir de 2x1 en els tiquets de les parades.