La Fira de Mostres de Girona tindrà una durada de sis dies i se celebrarà al Palau de Fires i el recinte de la Devesa del 29 d'octubre al 3 de novembre. Enguany es repeteix la mateixa fórmula que l'any passat, quan es van aplegar 80.000 visitants en un recinte de 45.000 metres quadrats. La mostra, que continua essent uan referència a les comarques gironines, comptarà amb la participació de 381 expositors comercials, la qual cosa significa que manté la seva capacitat.

emprenedoria, salut, serveis i turisme (31%); construcció, decoració i reformes (27%); alimentació (21%); industrial i tecnològic (14%), i del motor (4%). El pressupost d'aquest any serà de 520.000 euros.

A banda de la presència dels expositors i empreses en aquest gran aparador comercial i industrial al llarg dels sis dies es faran diverses activitats molt atractives per als visitants. En concret, s'han programat un centenar d'activitats repartides en els tres espais de 45.000 m2 de l'esdeveniment: el Palau de Fires, les carpes i el Camp de Mart, que acolliran punts com l'Escenari Gastronòmic i el Saló de l'Emprenedoria. Tallers, xerrades i taules rodones dotaran les activitats de contingut i d'experiència per als assistents. Un dels objectius de la Fira de Mostres continua sent, segons els seus promotors, el fet d'avançar-se a la innovació tecnològica i industrial i exhibir les últimes tendències en oci, comerç, turisme i serveis. Es calcula que el 81% d'expositors són fidels a aquesta cita anual i, a més, l'aposta pel territori gironí queda reflectida: el 68% dels expositors són de les comarques gironines i el 32% restant provenen d'altres punts del territori català, estatal i europeu, segons ha informat l'organització de la Fira de Mostres.

Part del centenar d'activitats programades es concentraran en dos espais. Al pis superior del Palau de Fires se situarà el sector d'alimentació i l'Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona. L'any passat, prop de 900 persones van participar al Girona Excel·lent, on hi havia 25 tastos programats i va ser una de les propostes que va atraure més gent. Durant tot aquests dies es faran diferents demostracions, concursos, tastos amb productes de proximitat. Per exemple, el programa El Suplement de Catalunya Ràdio s'emetrà en directe el dia 2 des de la fira i comptarà amb la presència del reconegut xef gironí i divulgador gastronòmic Pep Nogue.

Flequers Artesans de les Comarques Gironines, i el dia abans (30) també està previst que tingui lloc el tercer Campionat de tiratge de cervesa de Girona, organitzat per cervesa La Brava, molt vinculada també al territori de les comarques gironines.

En aquest saló també hi haurà espai per tractar la sostenibilitat i el medi ambient. Per exemple, i enfocat en la conducció, el dimecres 30 hi haurà una taula rodona titulada Repensem els nostres hàbits a partir de la sostenibilitat de la mobilitat, que comptarà amb la presència de Ricard Font (president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), Salvador Servià (ex-director general del Circuit de Catalunya i pilot de ral·lis), Òscar Llatje (coordinador de Seguretat Viària i Mobilitat del Servei Català de Trànsit) i Miquel Àngel Escobar (responsable de Mobilitat Eficient de l'Institut Català d'Energia).

L'activitat està promoguda per Fira de Girona amb la col·laboració del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona; Corve, l'associació d'Empresaris de comerç i reparació de vehicles i embarcacions de les comarques gironines, i Iglésies Associats.

També a la sala Emprenedoria, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) posarà en coneixement algunes tasques de recerca biomèdica. Encapçalarà el bloc de cinc conferències el cardiòleg Ramon Brugada, que el 2 de novembre, a les 7 de la tarda, tractarà l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i de l'aparell per aprendre a realitzar un massatge cardíac a casa (HeartEnergizer).

El tradicional dia de l'Agent Comercial, que se celebra el dimecres dia 30 pel Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Girona i Comarques; i la Universitat de Girona, que continuarà impulsant una trentena d'activitats vinculades en les diferents facultats, completaran una Fira de Mostres que s'inaugurarà el dimarts 29 d'octubre a tres quarts de 10 del matí. El preu per accedir al recinte serà d'entre 2,5 i 4,5 euros (el preu és menor en els dies laborables, concretament el 30 i 31 d'octubre).